Elevii Liceului „Dimitrie Ţichindeal” s-au întâlnit cu poliţiştii arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii arădeni au fost, zilele acestea, oaspeţii clasei a IX-a B de la Liceul „Dimitrie Ţichindeal”. Prezenţi la această unitate de învăţământ, reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Arad le-au prezentat elevilor legislaţia referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

S-a vorbit despre mopedele care pot fi conduse şi de la vârsta de 14 ani şi despre modul în care aceştia trebuie să circule, atât în calitate de pietoni dar şi în calitate de biciclişti, mopedişti sau pasageri.

,,Poliţiştii rutieri le-au explicat elevilor prevederile legale în acest sens şi le-au exemplificat cu diferite imagini, cazuri în care victime ale unor accident grave de circulaţie au fost adolescenţi de vârsta lor”, spune Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Elevii au avut apoi ocazia să vadă autospeciala dotată cu aparat radar, folosită de Poliţa Rutieră, poliţiştii oferindu-le explicaţii despre funcţionalitatea acesteia.

Poliţiştii spun că acţiunea preventivă  de la Liceul „Dimitrie Ţichindeal” Arad a fost una deosebit de interactivă, semn că elevii au fost interesaţi de toate aspectele prezentate de poliţiştii arădeni, astfel încât şi în perioada următoare vor mai avea loc astfel de activităţi.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite