Arad: Elevii şi preşcolarii vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Elevii şi preşcolarii vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine
Arad: Elevii şi preşcolarii vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine

Începând cu 14 septembrie, cadrele medicale din şcoli şi grădiniţe vor efectua un triaj epidemiologic în rândul elevilor şi preşcolarilor.

Conducerea Inpsectoratului Şcolar Judeţean Arad a anunanţat astăzi, că toţi elevii şi preşcolarii care au simptome de gripă porcină, nu vor fi primiţi la ore, până când nu mai prezintă pericolul de răspândire a virusului A/H1N1.

Totodată, directorii şcolilor din Arad au fost informaţi despre modul în care trebuie să prevină apariţia bolii. Zilele acestea se va stabili cu exactitate algoritmul de prevenire a gripei porcine în şcoli şi grădiniţe, urmând ca în prima zi de şcoală, toţi elevii să facă un examen medical.

 „Înscrierea în colectivităţile preşcolare şi şcolare trebuie însoţită de avizul epidemiologic al medicului de familie pentru fiecare copil, din care să reiasă că este clinic sănătos şi nu este în evidenţă cu boală transmisibilă“, declară dr. Dana Negru, director coordonator adjunct din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA. Specialiştii estimează că, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite