Elev premiat de poliţişti pentru că a ajutat la prinderea unor hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii arădeni au premiat, astăzi, un tânăr pentru că i-a ajutat în două cazuri de furturi care au avut loc în decurs de două săptămâni. Acesta, în ambele cazuri a urmărit hoţii până la sosirea oamenilor legii.

Acum, tânărul Alexandru Luca, care are 16 ani şi este elev în clasa a IX-a este considerat de către poliţişti un erou pentru că a avut curajul să-i urmărească pe hoţi şi mai ales să-i sune pe oamenii legii pentru a le comunica unde s-au ascuns aceştia. Ambele furturi au avut loc în cartierul Micălaca, acolo unde locuieşte şi tânărul curajos.
Când s-a întâmplat primul furt, adolescentul stătea în balconul camerei sale. El a auzit la parter, unde se află sediul unei firme gălăgie.

„Am văzut un bărbat care încerca să spargă uşa. Am fugit împreună cu tata în urmărirea lui pe malul Mureşului, unde se ascundea. Am stat la pândă până au venit poliţiştii. În cel de-al doilea caz îmi plimbam câinele şi am observant că fura motorină din rezervoarele utilajelor care asfaltează cartierul. L-am urmărit şi am văzut că s-a întâlnit cu un alt individ şi au făcut schimb de geci şi de şepci pentru a nu fi recunoscut, însă i-am sunat pe poliţişti şi le-am spus asta, astfel că au reuşit să-l prindă”,  spune Alexandru Luca.

Acesta mai spune că îşi doreşte să devină poliţist şi de aceea este atent la tot ceea ce se întâmplă în jurul lui.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad spun că au mai fost ajutaţi de tineri, însă niciodată în acest fel. Elevul a primit drept recunoştinţă din partea poliţiştilor o diplomă pentru curaj.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite