Arad: Echipele de urgenţe sunt înşelate cu apeluri la 112 (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Echipele de urgenţe sunt înşelate cu apeluri la 112 (GALERIE FOTO)
Arad: Echipele de urgenţe sunt înşelate cu apeluri la 112 (GALERIE FOTO)

Poliţia anunţă că, de acum, pot fi depistate şi apelurile false făcute de pe cartele telefonice preplătite.

Conform legislaţiei în vigoare, apelurile false la 112 sunt sancţionate cu amendă contravenţională, cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

„Dacă alerta vizează o ameninţare cu substanţe explozive, fapta este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare între 1 şi 3 ani”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad. Aceasta a mai adăugat că noutatea din acest punct de vedere este capacitatea poliţiştilor de a depista şi apelurile efectuate de pe cartele telefonice preplătite, chestiune care era foarte dificilă până de curând.

Joacă de copii

Camelia Tuduce a mai declarat că multe dintre aceste apeluri false au fost făcute de-a lungul timpului de către copii, în glumă. „Când  apelurile sunt efectuate de minori, răspund  părinţii. În urmă cu circa trei ani, astfel de apeluri erau destul de dese şi au existat cazuri în care părinţii s-au ales cu dosare penale”, a mai explicat purtătorul de cuvânt.
Şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă se confruntă cu astfel de glume. De la începutul anului la ISU s-au înregistrat 28 de alarme false şi anunţuri eronate şi 23 de astfel de apeluri pentru SMURD.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite