Ea a fost aleasă Miss Arad. Vezi aici care e cea mai frumoasă văcuță românească!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Văcuța Dolly a fost desemnată drept cea mai frumoasă vacă din rasa Bălţata Românească și a primit titlul de Miss Vaca Arad 2011, în cadrului Târgul Agromalim.

Vaca Dolly este născută în anul 2005 și a fost cumpărată de proprietarul unei ferme din localitatea Horia în urmă cu trei ani și jumătate. Acesta susține că Dolly, cum a fost botezată, face parte din exemplare austriece. Pentru ea omul a plătit 1.500 de euro, însă prețul de acum este inestimabil.
„Dolly este o vacă de şase ani, foarte bună. Anul trecut nu am participat la expoziţie. Acum doi ani a luat locul al treilea. Vârful producţiei este de 44 de litri de lapte pe zi”, a spus Călin Ususan, medic veterinar la ferma din Horia, de unde provine Dolly.

Vaca Dolly a primit titlul de „Miss“ după ce juriul a stabilit că se încadrează în dimensiunile rasei, respectiv dezvoltare corporală, dezvoltarea membrelor, a ugerului şi calitatea laptelui.

Tot în cadrul Expoziţiei Naţionale de Animale a fost desemnată şi campioana la rasa Holstein Freeză.
Acest titlu i-a revenit vacii Cinderella, de la o fermă  din Curtici. Proprietarul vacii campioane, Alexandru Tăşedan, unul dintre cei mai tineri fermieri din Arad, a spus că aceasta dă aproximativ 9.000 de litri pe an, provine din taurul Levos.

„Am obţinut titlul de campioană la rasa Holstein. Este cel mai bun exemplar din expoziţie la această rasă. Are abdomen foarte larg, pentru o producţie foarte mare, un uger care corespunde cerinţelor, iar maxima productivă este de 38 de litri de lapte pe zi”, a spus Alexandru Tăşedan.
Anul acesta la expoziție au fost prezenţi 14 crescători cu 42 de animale, dintre care 27 din rasa Bălţata Românească şi 15 din rasa Holstein Freeză.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite