EXCLUSIV Leş şi Cotarcă, în instanţă, după o serie de amânări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leş- în faţa judecătorilor
Leş- în faţa judecătorilor

Unul dintre cei doi, respectiv Dănuţ Leş, este bănuit că ar trăda, sub anonimat, în schimbul reducerii pedepsei. Procesul în care sunt acuzaţi de lipsire de libertate, se amână de la un termen la altul, din diferite motive.

Doi interlopi cunoscuţi în oraş , arestaţi în urmă cu aproape doi ani şi acuzaţi de lipsire de libertate în mod ilegal, sunt aşteptaţi săptămâna aceasta, din nou, să dea socoteală pentru faptele lor în faţa instanţei.
Ei au fost trimişi în judecată la finele anului 2009, după ce puşi pe fapte mari, anchetatorii bucureşteni au venit să „facă lumină” în mai multe dosare din Arad. Printre ele, se afla şi dosarul lui Dănuţ Leş, un bodyguard cunoscut în cercurile interlope din oraş. El a fost acuzat, alături de un alt prieten de-al său, Cosmin Cotarcă, că în luna aprilie ar fi șantajat o persoană contra sumei de 10.000 de euro, după ce în prealabil aceștia îi dăduseră împrumut doar 3.500 de euro. Mai mult, ei sunt acuzaţi că au chemat victima la spălătoria pe care o deţine Dănuţ Leș , unde a fost sechestrată mai bine de o oră, timp în care l-au legat pe bărbat la ochi și l-au amenințat cu moartea. Dubios este faptul că deşi luată pe nepregătite, victima, cu care cei doi inculpaţi sunt amici din copilărie, a reuşit să filmeze întreaga scenă cu ajutorul unei camere video încorporată în ceasul pe care îl purta la mână. Probele au ajuns în mâinile anchetatorilor.
Iniţial a fost reţinut Dănuţ Leş şi arestat preventiv. La scurt timp, şi-a făcut apariţia şi celălalt inculpat, care, a susţinut că a aflat din presă că este căutat de poliţişti.

Leş- eliberat după „o vizită” la Bucureşti
La scurt timp după ce a fost reţinut cu mare tam-tam prin presă şi acuzat de fapte grave, Dănuţ Leş a fost eliberat peste noapte. El a fost escortat la Bucureşti încătuşat, iar când s-a întors, a fost liber. Motivul? Nu reprezintă pericol social. Interesant este că doar el a fost eliberat, celălalt inculpat rămânând în arest.

Amânări peste amânări ale dosarului
„Procesul celor doi este îngreunat de faptul că dosarul a fost trimis la Curtea Constituţională unde a stat câteva luni bune. Aşteptăm şi să ni se pună la dispoziţie suporturile originale ale înregstrărilor audio-video, petnru că am formulat o cerere în acest sens”, a declarat Valentin Farcaş, avocat.
Ei vor fi prezenţi în faţa instanţei miercuri.

Leş- martor anonim în cazul Trifa
Voci care doresc să îşi păstreze anonimatul susţin că Daniel Leş, s-ar număra şi el printre martorii cu identitate protejată din cazul Trifa.
„După eliberarea lui Leş din arest, a mai apărut o declaraţie sub anonimat la dosarul Trifa”, a susţinut aceeaşi sursă care doreşte să îşi păstreze anonimatul.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite