Dumitru Branc: de la om politic la economist şi lider spiritual al Noii Energii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost primar doar doi anii, între 1996 şi 1998, fiind suspendat din funcţie în urma unui scandal în care a fost acuzat de abuz în serviciu şi abuz de încredere. Mai târziu avea să devină lider spiritual al grupării Noii Energii.

Un personaj controversat care spre sfârşitul anilor ’90 îngroşa titlurile ziarelor din Arad, cu scandalul care l-a costat scaunul de primar al oraşului. A fost acuzat că ar fi intenţionat să anuleze o amendă aplicată unui comerciant, pentru o construcţie ilegală, în schimbul unei sponsorizări pe care primarul i-ar fi solicitat-o pentru echipa de fotbal UTA. A fost dat în urmărire generală pentru ca s-a sustras executării unui mandat de arestare preventivă de cinci zile.

Imediat după începerea scandalului Comitetul Judeţean al PNŢCD Arad a decis excluderea din partid a lui Branc care era cercetat penal. La acea dată, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean, care trebuia să-şi precizeze poziţia faţă de Dumitru Branc, aproape jumatate dintre membrii Biroului Judeţean al PNTCD şi-au depus demisia.

După ieşirea din politică Dumitru Branc a devenit spiritual, iar din 2004 învăţător în Noua Energie, declarându-se „echilibrat din toate punctele de vedere, învăţător în Noua Energie, un mentor”. Gruparea sa a atras tot mai mulţi curioşi, devenind o tendinţă mondenă.

Mai apoi a devenit o figură emblematică în cadrul emisiunilor lui Oreste Teodorescu.

Unii spuneau că faptul de a-l fi cunoscut este o binecuvântare şi că întâlnirea cu el i-au „îmbolnăvit de optimism, iar depresiile au devenit istorie”. „Uşa schimbării unui om din această lume se deschide prin interior şi, dacă el nu vrea, nu o face. Unul dintre principiile Noii Energii este acela de a nu judeca pe nimeni, indiferent de ceea ce face, pentru ca tot ce spui despre alţii există şi în tine”, spunea liderul Noii Energii.

Pe site-ul său, în sâmbăta Paştelui,  Dumitru Branc posta Meditaţia Învierii. „Energia învierii este energia care ne vindecă, ne regenerează în totalitate. Este energia cu care, acum douăă mii de ani, Iisus Hristos şi-a înviat corpul fizic, l-a înviat pe Lazăr. Acum, în preajma sărbătorilor de înviere, această energie îşi dublează intensitatea aici pe pământ. Suntem chemaţi de divinitate să folosim acest prilej, acest moment deosebit de benefic, în a ne vindeca, regenera, noi şi toţi cei pe care dorim să-i ajutăm”, scria Branc pe pagina sa de internet.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite