Dumitru Branc, fostul primar al Aradului în perioada ‘96-‘98 a murit vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Aradului în anii ’90, Dumitru Branc a decedat ieri, la vârsta de 59 de ani. Dumitru Branc a stat la cârma primăriei un timp foarte scurt, doi ani, între 1996 şi 1998. Înmormântarea va avea loc duminică, 8 mai, de la orele 14.00 la cimitirul Pomenirea.

Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Timişoara, de-a lungul vieţii sale, Branc a avut mai multe ocupaţii, de la contabil şef, patron de firmă, primar al municipiului, până la cadru didactic universitar, iar din 2004, Învăţător în Noua Energie.

„Noua Energie este un nou mod de viaţă în care, obligatoriu, din Voie Divină va intra şi va trăi întreaga umanitate fără excepţii, un mod de viaţă opus total celui prezent caracterizat de dualitate, conflicte, frici, orgolii, imoralitate, iresponsabilitate”, explica Branc curentul al cărui promotor era.

Liderul a fost primar în Arad în anii ‘90, exclus din PNŢCD în 1998, dar şi cercetat penal în mod repetat, dosarele fiind soluţionate cu NUP.

A început să gândească la alte moduri de a trăi viaţa în 1986, după ce a citit Shogun, iar după ani de căutări i-a „venit misiunea”. A scris şi a vândut mai multe volume pe aceste teme. În unul dintre ele susţinea chiar că transmite „mesaje de la Decebal şi Io Ştefan Voievod”.

A fost un personaj controversat, admirat de adepţi până la adulaţie, dar considerat de sceptici doar un bolnav psihic netratat sau un manipulator cu doctorat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite