Drumul Național Arad-Oradea, va fi finalizat la primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șoferii mai au de așteptat încă câteva luni până când vor putea circula în voie pe drumul Național 79, Arad- Oradea, fără să mai fie nevoiți să aștepte la semafoare sau să facă ocolișuri. Lucrările de modernizare a DN 79 Arad – Oradea au fost realizate în proporţie de 75 la sută, iar constructorii au afirmat că lucrările vor fi finalizate în aprilie – mai 2012.

Potrivit contrusctorilor, peste iarnă, vor munci la foc continuu aproximativ 200 de angajați, urmând ca din primăvară, numărul lor să se dubleze.
 „Lucrarea este realizată în proporţie de 75 la sută. S-au turnat peste 400.000 de tone de asfalt anul acesta. Stratul de uzură s-a turnat pe 26 de kilometri, la intrarea în judeţul Arad. Lucrăm în continuare şi pe timp de iarnă, cu aditivi aditivi speciali în mixtura asfaltică, astfel încât asfaltarea se poate face şi pe timp de iarnă, chiar dacă temperaturile sunt mai mici de 10 grade, aşa cum prevăd normele tehnice în vigoare. Vom depune toate eforturile pentru a finaliza drumul la terminarea iernii. În acest moment, pe şantierul DN 79 lucrează în jur de 200 de muncitori, iar din primăvară vom ajunge la 500 de angajaţi. În lunile aprilie-mai cred că putem finaliza lucrarea”, a spus reprezentantul constructorilor.

Ministrul- în control

Prezent să verifice stadiul lucrărilor, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că după ultimele vizite pe şantiere are încredere că firmele care au primit lucrările îşi vor asuma termenele de execuţie prevăzute în contracte, astfel încât până la începutul anului 2013 lucrările să fie încheiate. „Am spus-o şi o voi mai spune, aş fi fericită ca pe contractele de execuţie să vedem termenele de finalizare. Nu pot să fiu fericită non-stop, dar pot să accept că, cu toate eforturile depuse în ultima perioadă, s-a ajuns la recuperarea unei bune părţi din întârzierile pe contractele pe care le avem. Cred că această legătură rutieră între judeţele Bihor şi Arad este o legătură extrem de importantă, aşa cum sunt toate legăturile pe care le construim în acest moment, atât pe reţeaua de drumuri naţionale cât şi pe reţeaua de autostrăzi, legături care conduc la o fluidizare a traficului şi un acces rapid al românilor către partea vestică a UE”, a spus Anca Boagiu.

Potrivit reprezentanţilor firmei Astaldi, care efectuează lucrările de modernizare a  DN 79, asfaltarea a fost încheiată în judeţul Arad, lucrările continuând doar în judeţul Bihor.

Drumul Arad-Oradea are o lungime de 103,56 km, iar lucrările de modernizare au cuprins şi realizarea a 13 poduri şi 65 de podeţe. Lucrările, în valoare de 67.754.289 lei, sunt finanţate din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României. Constructorul lucrării a fost desemnat Astaldi S.p.A, iar consultantul lucrării este WSP International Sweden AB.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite