Arad: Drum de sat reparat din banii autostrăzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Drum de sat reparat din banii autostrăzii
Arad: Drum de sat reparat din banii autostrăzii

Localnicii din trei localităţi din judeţul Arad vor putea circula pe şosele asfaltate după ce primarii au făcut un troc de criză.

Traseul autostrăzii Arad – Timişoara va traversa trei localităţi: Şagu, Cruceni şi Hunedoara Timişană. Primăria Şagu a semnat un acord de parteneriat cu reprezentanţii companiei FCC Porr, constructorul autostrăzii, căreia i-au închiriat terenurile pentru organizarea de şantier. Astfel, se vor asfalta mai multe străzi în comuna Şagu şi aproximativ trei kilometri de străzi în localitatea Cruceni.

Avantaje pentru săteni

„Asfaltarea se va face gratuit de compania FCC Porr, în contul contravalorii chiriei pentru terenurile concesionate pentru şantierul organizat în comună şi în localitatea aparţinătoare Cruceni. Încă nu se cunoaşte valoarea chiriei care va fi stabilită în funcţie de necesitatea de teren cerută de constructor”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.  Totodată, reprezentanţii companiei constructoare şi-au manifestat intenţia ca toată forţa de muncă disponibilă de pe raza comunei Şagu să fie angajată pentru a lucra la autostradă.

Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construcţie pentru tronsonul de autostradă Arad-Timişoara. Pe şantierul din judeţul Arad a fost decopertat stratul vegetal pe o distanţă de cinci kilometri, iar în Timiş pe aproximativ patru. Urmează ca pe traseu să fie programată descărcarea arheologică.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite