Două tractoare furate din Italia au fost descoperite la Vama Vărșand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tractoarele furate din Italia au ajuns la vama Vărșand
Tractoarele furate din Italia au ajuns la vama Vărșand

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit două tractoare furate din Italia  având ca destinaţie finală România. Acestea erau transportate de către un cetățean român cu un automarfar.

Românul în vârstă de 40 ani, Eugen P. s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand pentru a intra în țară, cu un automarfar marca IVECO pe care se aflau două tractoare JOHN DEERE.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, utilajele agricole veneau din Italia către o firmă din România.

”Existând suspiciuni asupra documentelor de însoţire a mărfii poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea verificărilor specifice prin Punctul de Contact Oradea. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că seriile utilajelor agricole din factura de însoţire a mărfii nu corespund cu seriile înscrise pe utilajele transportate. Verificând seriile înscrise pe utilaje acestea figurează ca furate din Italia” a declarat Ion Mareș, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție de Frontieră Arad.

Șoferul tirului le-a declarat polițiștilor că după efectuarea unei curse până în Italia a fost contactat de un cetăţean italian care i-a propus să transporte două utilaje agricole până în România, în schimbul sumei de 1800 de euro. Eugen P. a mai declarat că locul de debarcare al utilajelor urma să-i fie comunicat telefonic.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura reţinerii utilajelor agricole şi cercetării şoferului mijlocului de transport sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de tăinuire la furt şi uz de fals. Cercetările sunt continuate pentru depistarea tuturor celor implicați.
 

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite