Două arădence se află printre victimele accidentului din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În autocarul, care transporta români în Spania şi care a fost, ieri dimineaţă împlicat într-un accident grav în Ungaria se aflau şi arădeni. Doi dintre ei au şi decedat pe loc. Este vorba despre două femei care plecau în Spania să-şi petreacă concediul.

Una dintre victime este fosta secretară-şefă a Liceului Vasile Goldiş.

„ Colega noastră mergea în Spania împreună cu o altă colegă, care are o fată acolo. Nu ştim însă cu siguranţă dacă şi cealaltă colegă a noastră se afla sau nu în autocar”, ne-a spus Eugen Bocăniciu, directorul Liceului Vasile Goldiş. Acesta mai spune că, din discuţiile purtate cu familia victimei rezultă că  la îmbarcarea în autocar nu s-ar fi respectat locurile, astfel încât  femeia a fost nevoită să se aşeze în spatele şoferilor.

„Colega noastră călătorea împreună cu o altă prietenă, tot din Arad. Nu au găsit loc decât în spatele şoferilor. Este o fatalitate. Dacă s-ar fi respectat locurile, poate ar mai fi trăit”,  mai spune directorul. Accidentul s-a soldat cu şase morţi şi 27 de răniţi.

Tragedia s-a petrecut, în jurul orei 5, la 30 de kilometri de graniţa cu Slovenia. Din primele cercetări, se pare că şoferul cursei ar fi adormit la volan.  Autocarul, care aparţine companiei Atlassib, a intrat pe contrasens pe Autostrada M70, în apropiere de Csornyefolde, la 200 de kilometri sud-vest de Budapesta, şi a lovit un TIR condus de un şofer slovac, care şi-a pierdut viaţa pe loc.

În urma coliziunii, doi dintre cei trei şoferi români aflaţi în autocar au murit. Pasagerii care nu au fost răniţi au fost cazaţi la primăria din localitate.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite