Arad: UPDATE: Două case de schimb valutar amendate pentru afişaj incorect (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: UPDATE: Două case de schimb valutar amendate pentru afişaj incorect (GALERIE FOTO)
Arad: UPDATE: Două case de schimb valutar amendate pentru afişaj incorect (GALERIE FOTO)

Patronii caselor de schimb valutar din Arad au avut timp până astăzi să-şi modifice afişajul cursurilor.

Potrivit reprezentanţilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, casele de schimb valutar din Arad au schimbat încă de la primele ore ale dimineţii panourile cu afişajul cursurilor. Începând de astăzi, cursurile valutare sunt înscrise pe un suport sau panou unic, într-o culoare contrastantă faţă de culoarea de fond a panoului.

„Am început verificările cu agenţiile care au fost cel mai des reclamate de persoane păgubite. Surprinzător, acestea au adaptat noile reguli şi au afişat cursul valutar pe suportul impus”,
a declarat, astăzi, Răzvan Sabău, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor.

UPDATE:

În urma controalelor începute astăzi de către inspectorii OPC pe la casele de schimb valutar din Arad, două agenţii au fost amendate pentru că nu au respectat noul afişaj al cursurilor.

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au început în această dimineaţă verificările pentu a vedea dacă casele de schimb valutar au intrat în legalitate în ceea ce priveşte noul mod de afişaj al cursurilor.

Primele case de schimb valutar verficate în această dimineaţă s-au adaptat noilor reguli.

Însă, în urmă cu câteva minute, au fost găsite două case de schimb valutar care nu au respectat normele în vigoare.

„În urma verificărilor am aplicat două amenzi, una de 3.000 lei, alta de 10.000 lei la casele de schimb care au mai fost reclamate în trecut şi care nici acum nu s-au pus în ordine cu afişajele”, a declarat Răzvan Sabău, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor.


În urmă cu o jumătate de oră un alt arădean a reclamat faptul că la una din casele de schimb valutar de pe Bulevardul Revoluţiei din Arad, angajaţii scot panoul cu afişajul cursurilor doar în momentul în care un client le calcă pragul.

Mai mult, arădeanul spune că la agenţia cu pricina, câteva motoare şi scutere parcate în faţa casei de schimb valutar maschează faptul că lipsesc panourile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite