Arad: Dotări comuniste pentru infractorii moderni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Dotări comuniste pentru infractorii moderni
Arad: Dotări comuniste pentru infractorii moderni

Flavius Biţiş, poliţistul împuşcat în mână aşteaptă să fie externat, în timp ce Alexandru Moroc se află în Timişoara, unde va mai rămâne sub observaţia medicilor pentru câteva zile.

Cei doi agenţi de Poliţie Rutieră, ajunşi la spital, în urmă cu trei zile, după ce un pistol Carpaţi s-a descărcat accidental, sunt acum în afara oricărui pericol. Flavius Biţiş şi Alexandru Moroc puteau sfârşi tragic având în vedere că arma s-a declanşat în mâna unuia dintre ei. Pistolul a fost dus pentru expertiza balistică, rezultat care trebuie să ajungă abia peste câteva zile.

„Până când ancheta poliţiştilor şi a procurilor nu va fi finalizată, nu ne putem pronunţa cu exactitate. Incidentul s-a petrecut în camera de curăţare a armamentelor. După ce vom primi rezultatul expertizei, vom ştii exact dacă pistolul a fost defect sau nu. Colegii noştrii, lucrează cu armele pe care le au în dotare. Nu putem spune că sunt foarte bune, dar încercăm să ne adaptăm şi să fim cât mai profesionişti”, a declarat, în această dimineaţă, Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Arad. Potrivit acesteia, în ultimii ani, la Arad nu s-a mai întâlnit un astfel de accident. „De zeci de ani nu am mai avut de-a face cu aşa incidente”, a adăugat Camelia Tuduce.

Pistol din anul 1970

Mama poliţistului rănit în mână a susţinut că pistolul Carpaţi e o marcă pe care o utilizau şi miliţienii în anii 1970. „De multe ori agenţii de poliţie din Arad sunt nevoiţi să facă faţă unor cazuri dificile şi să-i înfrunte pe infractori fără însă a avea un echipament adecvat. Nu numai pistoalele sunt vechi. Dar, astea sunt armele din doatare. Nu e de mirare când avem de-a face cu astfel de incidente”, a susţinut Estera Biţiş.

Incidentul a avut loc în urmă cu trei zile în încăperea de curăţare a armamentelor. Pistolul s-a declanşat dintr-o dată, glonţul lovind mâna lui Flavius Biţiş. Mai apoi a căzut în podeaua din ciment, după care a ricoşat în bărbia lui Alexandru Moroc.
O altă întâmplare, din care reiese faptul că poliţiştii arădeni au de-a face cu echipamente vechi, este cazul agentului din Nădlac, împuşcat de un infractor.

Adrian Brna a ajuns în urmă cu două luni, la spitalul Clinic Judeţean după ce un glonţ i-a străpuns abdomenul. Poliţistul nu purta vestă antiglonţ în momentul în care se afla faţă în faţă cu infractorul. Vesta antiglonţ este un alt accesoriu care lipseşte din echipamentul poliţiştilor.

Cititorii comentează

Cazul celor doi poliţişti a stârnit interesul cititorilor. „S-a întrebat cineva cum a ajuns cu arma încărcată în camera de curăţare? Din câte ştiu muniţia se depozitează separat de armament, iar în camera de curăţare nu se intră cu armament încărcat”, a comentat, Ion, pe arad.adevarul.ro.

"Nu putem spune că armele sunt foarte bune, dar încercăm să fim cât mai profesionişti".
Camelia Tuduce, purtător de cuvânt Poliţia Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite