Dosarul „Împăratului” ar putea fi judecat pentru a treia oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interlopii ar fi putea fi rejudecaţi
Interlopii ar fi putea fi rejudecaţi

Recursul celor din clanul condus de liderul Uţu Claudiu Rohozneanu ar putea însemna nu o sentinţă finală ci din contră, dosarul interlopilor s-ar putea întoarce pe masa magistraţilor pentru o nouă rejudecare. Sau cel puţin asta au cerut avocaţii, ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.

Începută în 2009, judecarea cazului a celor aproape 40 de inculpaţi în dosarul interlopilor arădeni acuzaţi de DIICOT Arad de săvârşirea unor infracţiuni violente, ar putea continua. Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti s-a judecat recursul clanului Rohozneanu, declarat în urma ultimei sentinţe date de Tribunalul Arad, unde pedepsele interlopilor au fost mult mai mari decât în prima instanţă.

Considerată a fi una dintre cea mai temută grupare de interlopi din vestul ţării, din care făceau parte jandarmi sau poliţişti, a fost prezentată magistraţilor Înaltei Curţi. O parte dintre cei arestaţi au ţinut să ofere ultimele declaraţii în faţa judecătorilor, susţinându-şi încă odată nevinovăţia, în timp ce alţii s-au rezumat la a-şi susţine declaraţiile date anterior în faţa instanţelor de judecată. 

Cauza a ţinut câteva ore bune şi asta şi datorită apărătorilor celor inculpaţi în dosar care şi-au ţinut pledoariile finale. Surse spun că aceştia au cerut ca dosarul să se trimite cu casare spre o nouă rejudecare, invocând diferite articole de lege care ar fi de partea clienţilor lor şi ar determina acest lucru.

Rămâne de văzut ce decizie va lua instanţa supremă cu privire la acest dosar.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite