Dosarul „Fabrica de Zahăr” a luat calea tribunalului din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii arădeni au hotărât ca procesul în care Gheorghe Falcă este judecat pentru fapte de corupţie să se judece în continuare la tribunalul Alba. Mutarea procesului în alt judeţ vine după ce pe 24 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, ca procesul să fie strămutat în Alba.

În dosarul “Fabricii de Zahăr”, unde „bossul” Aradului,  Gheorghe Falcă este acuzat de fapte de corupție, magistrații Curții de Casație și Justiție au admis cererea de strămutare formulată de către procurorii DNA Timișoara.

Deşi procurorii DNA au depus încă din decembrie 2010 o cerere de strămutare a procesului nu au făcut publice motivele pentru care au făcut această cerere. Conform unor surse, solicitarea procurorilor este pusă pe seama unor influenţe pe care primarul le-ar avea în Arad.

Asta înseamnă, că de acum înainte, procesul se va derula la Tribunalul Alba, din stadiul în care a fost lăsat de instanţa arădeană. Decizia a fost luată de magistraţii arădeni în doar două minute, judecătorul anunţând încheierea dosarului şi trimiterea acestuia la Alba.

Primarul este acuzat că ar fi vândut unor prieteni, la un preț subevaluat, terenul unei foste fabrici de zahăr și că ar fi adus municipalității un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Procurorii au stabilit că Gheorghe Falcă a primit în urmă cu doi ani de la Radu Vasil şi Francisc Demeter, o casă cu o suprafaţă de 242 metri pătraţi, dându-le în schimb un apartament de bloc cu trei camere.

Tranzacţia a fost efectuată pentru ca ulterior, potrivit procurorilor, edilul şef să-i favorizeze pe cei doi la obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad. Falcă i-a ajutat astfel pe Radu Vasil şi Francisc Demeter să dobândească terenul fostei fabrici de zahăr din oraş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite