Doi bărbaţi s-au urcat la volan după ce au consumat alcool.Unul dintre ei a provocat un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost o zi cu ghinion pentru doi şoferi arădeni.  Aceştia şi-au forţat norocul şi s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, sperând că vor scăpa basma curată. Şansa nu a fost însă de partea lor iar polițiștii au avut grijă ca aceștia să plătească pentru fapta lor.

Primul care a căzut în plasa poliţiştilor a fost un bărbat în vârstă de 53 de ani, pe care oamenii legii l-au tras pe dreapta pentru verificări, în urma unei acţiuni.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul le-a dat poli­ţiştilor motive de îngrijorare. Şoferul se urcase la volan având o alcoolemie de 0,65 g/l alcool pur în aerul expirat.

„În aceste condiţii, cel în cauză  a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Jude­ţean unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului, poliţiştii au întoc­mit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile pu­blice a unui autoturism având alcoolemie peste limita legală”, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie  Arad.

Câteva ore mai târziu, un accident produs pe Calea Timişorii l-a dat de gol pe un alt şofer. Acesta nu a păstrat distanţa regulamentară dintre autovehi­cule şi a intrat în coliziune cu auto­tu­rismul din faţa sa, condus de un tânăr în vârstă de 32 de ani.În urma impactului, şoferul care a provocat accidentul  a fost accidentat uşor. Poliţiştii Biroului Rutier l-au testat apoi cu aparatul alcooltestul, iar rezultatul a fost de 1,48 mg/l alcool pur în aer expirat. Şi lui i-au fost recoltate probe biologice de sânge, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu alcoolemie peste limita legală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite