Doi arădeni au susţinut un atelier de construcţie de păpuşi la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După realizarea spectacolului „Tovarăşul de drum”, spectacol realizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană Vagabondaj, cei trei parteneri, Teatrul de Marionete Arad, Teatrul de Păpuşi din Belfort, Franţa şi Teatrul Karromato din Praga, Cehia, au trecut la o nouă etapă. De această dată au avut loc mai multe ateliere de construcţie de păpuşi şi marionete, ateliere susţinute de doi reprezentanţi ai Teatrului de Marion

Atelierele au fost organizate pe mai multe nivele şi au atras 15 adulți, printre care și componenții trupei Karromato și profesori din școli unde urmează să se predea un curs de construcție de păpuși, 12 adolescenți de la un Centru Cultural din Tabor care se ocupă de integrarea populației rrome din oraș, 15 copii și adulți de la un centru de asistență pentru persoane cu nevoi speciale și cam 300 de copii din clase speciale, copii proveniți din familii cu probleme sau copii cu deviații de comportament.

Cei care au coordonat aceste ateliere de construcţie de păpuşi au fost Nelu Pitic, scenograf la Teatrul de Marionete Arad şi Radu Dinulescu, regizor, directorul instituţiei arădene, dar şi inventatorul păpuşilor din burete.

„Împreună cu scenograful Nelu Pitic am asigurat zece zile de lucru, uneori și dimineața și după amiaza, perioadă în care, pentru profesioniști și adulți am predat construcția de capete de păpuși în burete și latex, iar pentru copii construcția de păpuși din burete”, a declarat Radu Dinulescu.

Se pare că proiectul a fost foarte bine primit în Cehia, astfel că au apărut multe articole favorabile presa locală. „Va dura ceva timp până le vom traduce, dar ele vor fi foarte curând publicate în cele trei limbi ale participanţilor, respectiv română, cehă şi franceză, pe site-ul proiectului Vagabondaj”, a mai spus Radu Dinulescu.

Următoarea etapă a proiectului Vagabondaj va fi participarea Companiei Karromato la Sărbătoarea Marionetei ce va avea loc la Arad în luna mai. Cu această ocazie compania cehă va prezenta un spectacol, dar va susţine şi o serie de ateliere de teatru cu umbre chinezești coordonate de regizorul de origine spaniolă Luis Montoto şi care se vor desfășura în mai multe școli din oraşul nostru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite