Doi marocani au încercat să treacă pe jos ilegal vama arădeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au reţinut două persoane din Maroc care au  încercat să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen. Cei doi au fost reţinuţi la aproximativ 400 metri interior faţă de teritoriul statului vecin.

O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul sectorului a reţinut două persoane care au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria, în marginea localităţii Vărşand într-un lan de porumb.În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi cetăţeni sunt cetăţeni marocani şi se numesc B. A., în vârstă de 17 ani şi Samad A., în vârstă de 21 ani, şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

„În urma verificărilor efectuate cei doi cetăţeni au declarat că s-au deplasat cu trenul până la Arad şi cu un autoturism de ocazie până în localitatea Vărşand, de unde şi-a continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii. Cei doi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să ajungă în Franţa pentr a-şi găsi un loc de muncă”, a declarat Ion Mareş, comisar şef al IJPF Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite