Arad: Doi cerbi carpatini seceraţi de braconieri (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi arădeni sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi că au împuşcat doi cerbi carpatini a căror valoare se ridică la 12.000 de euro.

Cei doi au fost prinşi de jandarmi care în timpul executării unei misiuni au auzit un foc de armă din direcţia unei culturi de grâu.

Unul dintre vânători a stat la pândă într-un foişor amenajat când a observat un cerb carpatin, moment în care acesta a tras asupra lui un foc cu arma de vânătoare Zastava de calibru 308 mm Winchester, cu lunetă. Cerbul a fost împuşcat în zona gâtului.

Cerbul carpatin împuşcat de braconier a fost urcat în VW Transporter cu intenţia de a fi transportat în Arad la domiciliul acestora.

În urma controlului autovehicolului jandarmii au găsit o armă de vânătoare cu lunetă marca Zastava calibru 308 Winchester, o armă de vânătoare marca IJ-18-ME cu glonţ calibru 12,1 mm, o lunetă „Red Head” , 2 ( două) cartuşe cu glonţ de calibru 308 W, 5( cinci) buc.cartuşe de vânătoare calibru 12, 1 mm.

De asemenea, în autovehicolul VW Transporter a mai fost găsit un mascul din specia cerb carpatin de aproximativ 300 kg, împuşcat în zona gâtului.

Cei doi  nu aveau eliberată autorizaţie legală de vânătoare individuală şi vânătoarea pentru specia respectivă nu era permisă în această perioadă, drept pentru care această partidă de vînătoare a devenit ilegală.

Jandarmii le-au întocmit celor doi bărbaţi dosare penale pentru vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală, vânarea în afara perioadelor în care este permisă vânătoarea la specia respectivă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiei şi transportul vânatului dobândit.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite