Diverse alimente periculoase au fost retrase de la comercializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) spun că diferite alimente care erau improrii consumului uman au fost găsite în mai multe unităţi comerciale din Arad. Acestea fiind retrase de la comercializare.

Alimentele au fost descoperite în timpul unor controale efectuate în super sau hipermarket-uri, ca urmare a reclamaţiilor făcute de consumatori. În Arad au fost verificaţi 10 operatori economici, iar la 6 dintre aceştia au fost constatate  abateri de la prevederile legale în vigoare. În urma controalelor, CJPC Arad a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 10 kilograme de alimente, care erau improprii consumului uman.

De asemenea, a dispus oprirea temporară de la comercializare și/sau utilizare a 12 kilograme de alimente, până la remedierea deficientelor. Una dintre deficienţele constatate a fost utilizarea de condimente cu data durabilităţii minimale depăşite.

Unii operatori economici nu au putut face dovada că produsele scoase de pe raft nu au fost reintroduse la comercializare în dimineaţa zilei următoare. O altă deficienţă constatată a fost nemenţionarea pe fişa de producţie zilnică a orei de producţie a mâncărurilor gata preparate. Cei de CJPC Arad au mai descoperit produse alimentare pregătite a fi preaparate, fără a fi însoţite de eticheta de lotizare. S-a mai constatat că listele cu sortimentele de mâncăruri oferite spre consum nu aveau înscrise gramajele.

Alte deficienţe găsite au fost neafişarea preţurilor în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit, şi neafişarea preţurilor atât pe unitatea preambalată, cât şi pe unitatea  de măsură a produselor.

Astfel, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor  a aplicat şapte sancţiuni, dintre care patru avertismente şi 3 amenzi contravenţionale.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite