Arad: Distracţie maximă în tot judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de arădeni au participat la manifestările organizate în localităţile Pecica, Şiria, Andrei Şaguna şi Beliu, unde s-au simţit bine până spre seară.

Cel mai mare aflux de spectatori l-a avut festivalul Moto-Rock de la Pecica. Distracţia a fost garantată de organizatori nu numai prin concertele în aer liber şi competiţiile pentru motociclişti. Concursurile de skandenberg, fotbal pe plajă dar şi plimbările cu barca pe Mureş au atras foarte mulţi tineri. „Distracţia a fost maximă începând de sâmbătă seara şi continuând duminică”, a declarat Sorin Raşcu.

De asemenea, arădenii au luat de dimineaţă şi drumul Şiriei, unde a fost organizată cea de-a cincea ediţie a Zilelor Şiriei. Străzile comunei au fost animate de o paradă a portului popular cu fanfară şi majorete. Apoi, a avut loc festivalul-concurs judeţean de folclor „Autentic-fest 2009“, unde s-au reunit concurenţi din Podgoria şi Câmpia Aradului. Localitatea Andrei Şaguna a sărbătorit hramul bisericii, prilej pentru fiii satului dar şi pentru rudele şi cunoscuţii lor din Ungaria să petreacă mai multe ore de distracţie. În centrul comunei s-a organizat o petrecere în aer liber de la care nu au lipsit ceaunele cu gulaş, micii şi grătarele.

Şi la Beliu a fost mare sărbătoare: „Praznicul de pită nouă”. Localnicii au sfinţit pâinea făcută din prima recoltă de grâu din acest an după care au participat la un maraton de cântece şi dansuri folclorice.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite