Diriginta violentă este cercetată și pentru discriminare de către o comisie specială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul Constantin Stan arată dosarul cu plângerile împotriva profesoarei
Consilierul Constantin Stan arată dosarul cu plângerile împotriva profesoarei

O comisie specială analizează cazul profesoarei de limba română Nuţica Ana Crăciun, în urma numeroaselor plângeri depuse de părinţi.

Profesoara de limba română Nuţica Ana Crăciun, acuzată  la începutul acestei săptămâni că a lovit o elevă din clasa la care este dirigintă cu pumnul în maxilar şi cu un obiect contondent în umăr, se află de la finele lunii ianuarie în atenţia unei comisii speciale antidiscriminare formate  din ordinul Prefectului Judeţului Arad.
„Am solicitat Biroului Judeţean pentru rromi să constituim această comisie, în urma numeroaselor plângeri primite de la părinţii copiilor rromi, majoritari la Şcoala Generală nr. 2 şi care s-au trezit cu nota 1 la purtare şi cu apelative discriminatorii din partea profesoarei”, a explicat Contantin Stan, consilier al primarului Aradului pe probleme de rromi. Comisia a avut deja o primă întâlnire cu profesoara, urmând ca săptămâna viitoare dascălul să îşi prezinte apărarea faţă de acuzele ce i se aduc.

Cazul a ajuns la Bucureşti

Discriminările de care este acuzată profesoara au fost aduse şi la cunoştinţa  Agenţiei Naţionale pentru Rromi. „Aceasta va primi dosarul complet al cauzei, dar şi concluziile comisiei de anchetă pe care le vom depune şi la inspectoratul şcolar”, a mai explicat Stan. „În fapt sunt două comisii diferite, care anchetează sesizări diferite”, a explicat Camelia Pâslaru, directorul Şcolii Generale nr. 2.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite