Direcția de Sănătate Publică Arad vrea să afle câte persoane obeze există în județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de obezitate
Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de obezitate

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Arad (DSP) au anunțat astăzi că pregătesc un studiu major de stabilire a gradului de obezitate de pe teritoriul judeţului Arad.

În acest sens, mai multe echipe se vor deplasa prin județul Arad pentru a completa niște chestionare în urma cărora se va știi cu exactitate câte persoane obeze există.
Persoanele care vor fi intervievate au între 14 și 22 de ani.

“Chestionarele au fost întocmite în perioada 8-22 martie. Investigatorii care vor realiza interviurile vor fi instruiţi de către personalul din cadrul DSP. Între 29 martie şi 2 aprilie se vor desfăşura interviurile propriu-zise şi completarea chestionarelor de către arădenilor”, a declarat Dana Negru, director adjunct al Direcției de Sănătate Pupblică Arad.

Un al doilea studiu

Imediat după sărbătorile de Paști, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că vor efectua interviuri și printre minorii cu vârste curpinse între 0 și 14 ani. Din 12 aprilie şi până în 16 aprilie vor fi concepute chestionarele pentru această categorie de vârstă, iar interviurile vor fi realizare începând cu data de 26 aprilie.

“Acest studiu vine ca urmare a unui exerciţiu efectuat de către DSP, în urma căruia a reieşit faptul că peste 55.000 de arădeni din totalul populaţiei judeţului suferă de o formă sau alta de obezitate”, a adăugat Dana Negru.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite