Deținuții vor avea parte de o masă copioasă în ziua de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deținuții i-au sfătuit pe tineri să nu repete greșelile comise de ei Foto:Arhivă
Deținuții i-au sfătuit pe tineri să nu repete greșelile comise de ei Foto:Arhivă

Luna decembrie reprezintă o perioadă plină de semnificaţii religioase şi laice, prilejuite de Sărbătoarea Naşterii Domnului şi trecerea în Noul An iar nevoile de apropiere umană şi de comunicare interpersonală sunt mai pregnante.

În sprijinul eforturilor depuse în direcţia reintegrării sociale a persoanelor, aflate în această perioadă în executarea unei pedepse privative de libertate, în Penitenciarul Arad se vor derula o serie de manifestări specifice.

Zilele de Crăciun vor prilejui oficieri de slujbe religioase, atât la sediul nou cât şi la penitenciarul vechi pentru persoanele private de libertate de religie ortodoxă, catolică, reformată precum şi pentru deţinuţii aparţinând altor culte religioase, care vor beneficia de asistenţă religioasă în penitenciar din partea reprezentanţilor cultelor religioase locale.

Cu sprijinul colaboratorilor tradiţionali şi al unor organizaţii neguvernamentale, se vor distribui pachete cu alimente, dulciuri şi obiecte de igienă individuală persoanelor private de libertate care au întrerupt legătura cu familia pe perioada detenţiei. În zilele de Crăciun şi Anul Nou se va asigura un meniu îmbunătăţit, conform normei de hrană prevăzută pentru zilele festive.

“Şi în acest an, persoanele private de libertate au posibilitatea să decoreze camerele cu ornamente confecţionate în penitenciar sau primite de la familie şi să se bucure de prezenţa unui brad împodobit”, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad.

De asemenea, vor fi organizate concursuri tematice, activităţi de confecţionare de felicitări şi obiecte decorative în cadrul atelierelor ocupaţionale, vor fi susţinute momente artistice în cadrul unor spectacole. Se va distribui numărul special “Supliment de Crăciun” al revistei deţinuţilor, în paginile căruia va fi publicat un concurs tematic de cultură generală, la care pot participa toate persoanele private de libertate. Prin staţia de radio-amplificare şi prin sistemul Tv cu circuit închis sunt difuzate zilnic colinde iar emisiunile radio-TV realizate cu participarea deţinuţilor sunt dedicate exclusiv acestei mari sărbători creştine.

“În cadrul proiectului „Poveste de crăciun” au fost realizate înregistrări audio-video cu poveştile scrise de către persoanele private de libertate. De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect au fost prezentate poveştile, de către persoanele care le-au scris, elevilor de la diverse instituţii de învăţământ din municipiu”, a adăugat Eduard Magold. În această perioadă au avut loc întâlniri, între persoanele private de libertate (femei) şi copiii lor, într-un spaţiu special amenajat.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite