Cinci deținuți arădeni vizitează astăzi Casa Memorială Ioan Slavici şi Emil Monţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un grup de detinuti vor participa la un concurs pe teme istorice
Un grup de detinuti vor participa la un concurs pe teme istorice

Un grup de cinci persoane private de libertate, bărbaţi, aflate în custodia Penitenciarului Arad şi care au manifestat un interes constant pentru activităţile de culturalizare prin lectură, vor fi prezente astăzi la   Casa memorială Ioan Slavici şi Emil Monţia - Şiria.

Programul face parte din proiectele derulate pe linia recuperării şi a creşterii şanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Totodată se doreşte a fi un exerciţiu de culturalizare a persoanelor aflate în executarea unei pedepse custodiale,  dobândirea de noi cunoştinţe şi petrecerea unui timp în afara spaţiului carceral.

“Acţiunea mai urmăreşte să ofere lărgirea orizontului cultural al persoanelor  aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, îmbogăţirea culturii generale, dezvoltarea memoriei, percepţiei asupra trecutului, gândirii retrospective, vizualizarea beneficiilor creaţiei, rezultat al utilizării judicioase a resurselor umane spirituale, intelectuale”, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite