Deţinuţii de la Penitenciarul din Arad vor avea parte de un program special de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfintele Sărbători de Paşte prilejuiesc organizarea în Penitenciarul Arad de programe şi activităţi cu specific pascal, care să marcheze acest eveniment important pentru întreaga creştinătate.

“Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte, preotul capelan, va oficia slujbe religioase specifice, atât la sediul nou cât şi la penitenciarul vechi, oferind celor de după gratii momente de meditaţie duhovnicească. Slujba de Înviere, transmisă pe posturile de televiziune va putea fi vizionată în direct de către toate persoanele private de libertate”, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.


Meniu bogat de Paşti

De asemenea, în ziua de 24.04.2011 persoanelor private de libertate li se va asigura un meniu îmbunătăţit, conform normei de hrană prevăzută pentru zilele festive. Cu sprijinul unor organizaţii neguvernamentale locale se vor distribui pachete persoanelor private de libertate care pe perioada detenţiei au întrerupt legătura cu familia.

“În această perioadă sunt organizate activităţi moral-religioase, manifestări cultural educative şi artistice şi vizionări de filme cu un conţinut adecvat momentului. Programe sunt susţinute atât de către persoane private de libertate cât şi de colaboratorii externi, care activează în penitenciar”, a adăugat Eduard Magold.

Se va distribui la toate camerele de deţinere numărul special “Supliment de Paşti”, al gazetei volante a persoanelor private de libertate. O persoană privată de libertate care îndeplineşte condiţiile legale, a fost recompensată cu permisiunea de ieşire din penitenciar în această perioadă pentru a-şi petrece în familie sărbătorile pascale.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite