Designerul Adrian Haiduc a bătut cel de-al treilea record mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercelul designerul Adrian Haiduc a fost omologat de către World Records Academy. Astfel, celebrul Adrian a ajuns să atingă cel de-al treilea record al său. Bijuteria care are, conform măsurătorii oficiale de la Nădlac, 472,66 metri „a venit pe lume” după opt luni de muncă.

Designerul spune că un creator, un artist pune o bucăţică din sufletul lui în orice creaţie. Atunci când realizează o operă de artă, un produs al propiei imaginaţii şi al propriilor trăiri artistul trebuie să se identifice perfect cu lucrul care va deveni public. Aşa se face că şi tentativa lui de record mondial, şi anume „cel mai lung cercel din lume”, are o poveste asemănătoare.

Bijuteria care are, conform măsurătorii oficiale de la Nădlac, 472,66 metri „a venit pe lume” după opt luni de muncă.

„În aceste luni au fost nopţi infinite de planuri, gânduri, idei, retuşuri. Acum, că bijuteria creată de mine a devenit cel mai lung cercel din lume înseamnă că mi-am îndeplinit două misiuni. Una este aceea de a purta mândru peste hotare numele ţării mele natale, România, care are nevoie de modele şi de recunoaştere, dar şi aceea de a mulţumi cum se cu vine ţării mele adoptive, SUA, acolo unde creaţiile mele de până acum au prins viaţă.

Trebuie să menţionez că acest cercel de 472,66 metri este realizat aproape în totalitate pe teritoriul Statelor Unite, mai exact în Arizona, eu fiind de altfel, rezident american. Mai mult decât atât, peste Ocean am învăţat să ţintesc mai sus, iar ambiţiile mele au tot crescut, ceea ce m-a adus acum în faţa celui de-al treilea record mondial personal. Un record care mă ajută să continui o muncă asiduă prin care să arăt că în artă chiar nu există limite”, spune Adrian Haiduc. 

Cercelul este realizat din cristale, pietre semipreţioase şi mărgele, toate înşirate pe fir de mătase. Pe lângă lungimea ei, bijuteria s-a dovedit a fi purtabilă. Testul a spus totul. Fiind alcătuit din trei şiruri, cercelul a putut fi adapatat astfel încât manechinul care l-a purtat  a mers cu succes sub greutatea lui, fără a avea probleme.

Unul dintre şiraguri a fost împletit în păr, un al treilea a jucat rolul unui colier fastuos, în timp ce al treilea a rămas atârnat, ca un cercel veritabil.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite