Arad: Desenele pentru parcări muşcă din şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile cu parcări noi va fi schimbat şi sistemul de trafic pentru evitarea blocajelor.

Echipe de muncitori au luat cu asalt zonele unde sunt parcări cu plată ca să refacă marcajele speciale pentru locurile de staţionare. Au fost deja finalizate marcajele pe principale artere din oraş, cum ar fi Bulevadrul Revoluţiei, Calea Aurel Vlaicu, dar şi străzi adiacente, ca şi Episcopiei sau Corneliu Coposu.

Proiectul prin care sunt realizate marcajele speciale este unul mai mare, care vizează lucrări complexe de infrastructură, beneficiază de finanţare de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Nopţi albe pentru marcaje

Pentru că parcările trebuia să fie delimitate cât mai repede, muncitorii au lucrat seara şi târziu spre noapte, ca să evite orele aglomerate din zi. Cu toate acestea, în zona centrală, muncitorii s-au văzut nevoiţi şi să facă slalom printre maşini. „Eram pe o terasă  seara trecută când au venit şi s-au apucat de marcat locurile de parcare. La un moment dat au şi făcut un mic ocol din cauza unui şofer care avea maşina parcată strâmb”, a povestit Marius Ignat, client al unei terase din zona centrală.

Nevoie mare de parcări în centru

Parcările cuprinse între primărie şi intersecţia bulevardului Revoluţiei cu strada 30 Decembrie sunt în continuare în lucru. Lucrările merg în paralel cu cele la liniile de tramvai, între care sunt amplasate. Este vorba de peste 200 de locuri de parcare a căror lipsă este resimţită  de şoferii arădeni.

Surprize plăcute le-au fost însă rezervate acestora pe strada Corneliu Coposu unde amenajarea alveolelor special destinate parcării a fost finalizată. În acea zonă s-a îngustat trotuarul, a cărui lăţime a permis acest lucru, şi astfel au fost amenajate câteva zeci de locuri de parcare noi care vor deservi zona Podgoria. „Bine că au făcut măcar atât. Nu e nici pe departe sufficient, dar totuşi e ceva căci zona e foarte aglomerată”, a spus Simion Barna, unul dintre şoferii arădeni.

Zone care vor fi sparte

În piaţa din faţa Palatului Administrativ, în Piaţa Avram Iancu şi pe străzile Tribunul Dobra şi Romanilor, marcajele rutiere vor fi efectuate după finalizarea celei de-a doua etape a lucrărilor din cadrul proiectului BERD, de reabilitare a transportului în comun în municipiul Arad. Tot atunci se vor face lucrări şi pe străzile adiacente zonei Boul Roşu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite