Deputatul Iustin Cionca, interceptat de SRI în dosarul corupției din vămi. Vezi aici ce spune.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O discuţie telefonică a deputatului arădean Iustin Cionca cu fostul şef al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ a fost interceptată de către Serviciul Român de Informaţii şi a fost făcută public. 

Discuţia a fost interceptată în cadrul anchetei din dosarul corupţiei din vămile de la graniţa cu Serbia şi  scoate la iveală mecanismele prin care sunt promovaţi oamenii, mai exact recomandări şi susţinere de la partid plus împărţirea influenţei între preşedinţii de filială.

Convorbirea dintre Cionca şi Mătiuţ a avut loc în data de 16 octombrie a anului trecut, la ora 17, 56. Atunci, Aurel Mătiuţ a sunat pe un telefon mobil, care aparţine Camerei Deputaţilor, şi care este folosit de deputatul PD-L Iustin Cionca. Cei doi au discutat despre modul în care îl pot ajuta pe un prieten al vameşului să i se găsească o funcţie, dar şi despre intervenţiile pentru o cunoştinţă care vroia o funcţie în vămile din Caraş-Severin.

A.M.: Auzi, fii atent, de ce te-am su­nat! O fost fostul meu coleg, Deme, pe la mine şi mi-a lăsat un CV...! O zis c-ai zis tu să lase CV-ul aci la mine…
I.C.: Da, că el a vrut la mine, că vine din partea ta şi eu am vrut să-l verific cu ocazia asta. (…) Înţeleg că e urgent, da?
A.M.: Da, săracu, că-i amărât..! Vai de capul lui..!
I.C.: Zic, înţeleg că-i urgent ce vrei cu mine..!
A.M.: Nu numai asta!
I.C.: Pentru asta, pentru CV.
A.M.: Da, da
I.C.: Dă-l la..dă-l la domnu preşedinte.
A.M.: Na, bun, hai că i-l dau la..!
I.C.:  Dă-i-l că oricum nu mă pot eu mişca fără el.
A.M.: Am, înţeles, bun! Unu.
I.C.: Deci unu
A.M.: Unu şi doi! Vezi c-o fost femeia aia la mine… Am primit-o
I.C.: No, foarte bine
A.M.: I-am spus că din partea mea nici o piedică. Doar că trebuie să vorbească cu Sorin...!
I.C.: Da, da ce a vrut la tine?
A.M.: Păi da, nu ştiu ca da a mai fost! Şi exact ce i-am spus acum i-am spus şi atunci! Nu depinde de mine, nu eu trebuie să fac hârtiile..! Trebuie să le facă preşedintele.
(.............)
I.C.:  Eu sunt rezervat în ce-o spus că…! Dar nici nu poţi să excluzi nici o…
A.M.: Da, ea a fost la prefect! La Frunzăverde n-o fost.
I.C.:  Na, atunci să meargă unde vrea ea…! I-ai spus! Foarte bine  i-ai spus! Până la urmă fiecare judeţ. e un tătic acolo, să se ducă acolo! Nu ne băgăm noi dintr-un judeţ în alt judeţ!

Contactat telefonic, deputatul nu a fost de găsit. El se află în concediu în străinătate, și nu are telefoanele la el.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite