Demarează acţiunea de amenajare a unei zone naturale aflată la câteva minute de centrul Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La iniţiativa alpinistului arădean Zsolt Torok, zona naturală, salbatică din Municipiul Arad, aflată la 10 minute de centrul oraşului, pe Malul Mureşului, între terenurile de tenis şi Podul Traian, va fi amenajată. 

Acesta are sprijinul Asociaţiei Explorer şi a Consiliului Local Civic Arad. Reprezentanţii Consiliului Local Civic spun că prin semnarea parteneriatului cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad şi-au asumat amenajarea acestei zone şi protejarea ei.

„Transformarea pe care această «oază» a Mureşului o va cunoaşte constă în ecologizarea şi curăţarea de resturi vegetale, necesare pentru ca suprafaţa de aproximativ patru hectare pe care o are zona să fie accesibilă tuturor arădenilor. Nu vor fi alei asfaltate sau pavate, nu vor fi montate bănci, coşuri de gunoi sau alte accesorii. «Oaza Mureşului» va rămane ultima fâşie de vegetaţie sălbatică din oraşul nostru”, spun reprezentanţii societăţii civile. 

Iniţiatorii acestui proiect vor organiza mâine, începând cu ora 09:00 o primă acţiune de amenajare, iar voluntarii care doresc să se implice sunt invitaţi să ia parte la acest eveniment unic.

Întâlnirea are loc la ora 09:00 pe dig, în zona ultimelor terenuri de tenis (în amonte de Podul Traian, lângă Stadionul “Gloria”, Strada Toth Sandor colţ cu Strada Eroul Necunoscut). 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite