De şapte ori mai multe cereri de vaccinare în ultimele două zile la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Diaconu este primul arădean care s-a imunizat la Centrul pentru vaccinarea împotriva porcinei
Gheorghe Diaconu este primul arădean care s-a imunizat la Centrul pentru vaccinarea împotriva porcinei

În ultimele două zile, de şapte ori mai mulţi arădeni au solicitat vaccinarea antipandemică faţă de perioada anterioară. Într-o singură zi, DSP Arad a eliberat 6000 de doze de vaccin antiporcină la solicitarea medicilor de familie.

Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate la Arad încă două îmbolnăviri de gripă nouă, numărul total ajungând astfel la 138, din care trei persoane se află sub tratament. „Mai avem în lucru încă 11 probe recoltate în cursul zilei de ieri şi ţinem sub observaţie trei focare de infecţie cu virusul AH1N1”, a declarat dr. Dana Negru, director adjunct coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Solicitări-record

Dacă până la începutul lunii ianuarie, în judeţul Arad au fost solicitate şi utilizate doar 1.685 de doze de vaccin din cele aflate la dispoziţia DSP Arad, în ultimele trei zile au fost repartizate peste 11.000 de doze.

„Am repartizat 6.000 de doze de vaccin Cantgrip doar în cursul zilei de ieri. 1.500 dintre acestea au fost solicitate de personalul medico-sanitar şi de cabinetele medicale şcolare şi studenţeşti, restul fiind dedicate pacienţilor cu risc”, a explicat Dana Negru.

Aceasta a precizat că medicii de familie au fost asaltaţi de pacienţi dornici să îşi facă vaccinul. „Până la începutul acestei luni nu am avut cereri de vaccinare, dar în ultimele două zile aproape 180 dintre pacienţii înscrişi la noi au cerut imunizarea, aşa că am comandat dozele la DSP”, susţine şi Adrian Iounaş, medic de familie.

Încă 15.000 de doze comandate la Arad

image

Direcţia de Sănătate Publică Arad a primit la începutul lunii noiembrie peste 25.000 de doze de vaccine Cantgrip de la Institutul Cantacuzino. Valul de solicitări din ultimele zile aa făcut ca instituţia arădeană să fie nevoită să comande doze suplimentare de vaccin. „Stocul de vaccin pentru Arad va fi completat cu alte 15.000 doze, pe care le vom ridica de la Institutul Cantacuzino în regim de urgenţă”, a declarat dr. Dana Negru. Până în prezent, niciun pacient vaccinat cu Cantgrip în judeţul Arad nu a prezentat reacţii adverse. Totuşi, medicii arădeni recomandă ca, dacă în decursul a patru săptămâni de la efectuarea vaccinării apar astfel de reacţii adverse, pacientul, chiar dacă nu e asigurat, să se prezinte la orice unitate sanitară, pentru asistenţă medicală de specialitate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite