Dascăl titular care riscă să rămână fără catedră din toamna acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliana Vincze este singurul candidat la postul de învăţător de limbă maghiară din judeţ, dar riscă să nu poată ajunge la muncă. Arădeanca în vârstă de 29 de ani ar fi nevoită să plece de acasă la ora cinci în fiecare dimineaţă şi să se întoarcă peste 12-13 ore.

Iuliana Vincze este din Zimand Cuz, iar singurul post disponibil în judeţ pe specializarea sa este în localitatea arădeană Mailat, situată la aproape 50 de kilometri de casa ei.


Până în această vară, Iuliana Vincze a ocupat un post de suplinitor la o şcoală din Gai, post care însă a fost desfiinţat. S-a prezentat la examenul de titularizare, fiind singurul candidat pe specializarea sa, şi a obţinut nota 7.10, deci şi singurul loc scos la concurs. „Din păcate, acest post e la Mailat.

Mă voi titulariza, că nu am ce face, dar dacă până în toamnă nu se reînfiinţează fostul meu post din Arad, voi fi nevoită să renunţ. Nu pot sa plec de acasă la cinci dimineaţa în fiecare zi şi să mă întorc tot la cinci, dar după-amiaza” , a explicat femeia. În aceste condiţii, Vincze se gândeşte deja să se reprofileze spre un alt domeniu.


Peste 200 de profesori arădeni, care au obţinut la titularizare note peste 7, au aflat astăzi dacă ocupă unul dintre cele 115 posturi scoase la concurs.

„Posturile titularizabile sunt repartizate computerizat în şedinţă publică. Şedinţele sunt programate în două etape: de la ora 10.00 şi de la ora 14.00, pe discipline şcolare, respectiv pe centrele de examinare”, a explicat Laura Putnic, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Şi contestaţiile au adus candidaţi în plus pentru aceste posturi. Din cele 149 de contestaţii depuse, în urma recorectărilor, 48 de  lucrări au fost notate cu note mai mari, iar 11, cu note mai mici decât cele iniţiale. A existat şi un candidat care, în urma contestaţiei, a obţinut notă sub cinci, chiar dacă iniţial avea „notă de trecere”.

Dacă până în toamnă nu se reînfiinţează fostul meu post, voi fi nevoită să renunţ.
Iuliana Vincze, profesor de maghiară

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite