Pecicanii și-au prezentat dansurile populare, pita şi pălincă în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi pecicani au participat la festivalul comunei belgiene Woluwe-Saint-Pierre cu un stand tradiţional. Dansuri tradiţionale, mâncare specifică zonei noastre, obiceiuri şi tradiţii româneşti, de asta au avut parte localnicii străini.

Orașul arădean Pecica este înfrăţit de peste două decenii cu comuna Woluwe-Saint-Pierre, din apropiere de Bruxelles, prilej cu care localnicii celor două zone organizează des întâlniri cu scopul de a lega cât mai multe prietenii. O astfel de întâlnire s-a încheiat ieri seara, când zeci de pecicani s-au reîntors în ţară de la un festival culinar special. „Ne-am deplasat la faţa locului pentru a prezenta o mică parte din obiceiurile şi tradiţiile noastre. S-a mâncat pită de Pecica, s-au băut litri de pălincă făcută la noi în zonă, iar străinii au încis hore cu pecicanii”, a declarat Petru Antal, primarul orașului arădean.


Hore româneşti


Timp de trei zile, dansatorii ansamblurilor pecicane Păstrătorii Tradiţiei, Búzavirág şi Romaflores dar şi reprezentanţii orchestra Casei de Cultură au încins atmosfera pe străzile din Belgia, printr-un spectacol energic şi antrenant.


Stand cu obiecte tradiţionale


În cadrul festivalului, pecicanii au amenajat un cort decorat cu obiecte tradiţionale, iar vizitatorii au putut gusta din cele mai bune specialităţi româneşti, de la pita specială la pălincă. Suvenirele s-au vândut cu success, iar potrivit primarului orașului Pecica standul românesc a fost cel mai vizitat.


S-a mâncat pită de Pecica, s-au băut litri de pălincă făcută la noi în zonă şi s-au încins hore.
Petru Antal, primar Pecica

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite