Mărturii de după gratii: refuză în continuare hrana ca să fie liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Voiaşciuc face de aproape trei săptămâni greva foamei, în penitenciar. Fostul militar în Kosovo continuă protestul început pe 4 octombrie, acuzând justiţia că l-a condamnat pe nedrept.

Vizibil slăbit, atât fizic cât şi psihic, Dan Voiaşciuc, arădeanul care are acum de ispăşit o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru două  tâlhării, arată cu degetul modul în care a fost întocmit dosarul, care ar fi fost fabricat de procuror, iar rechizitoriul ar fi fabulaţia aceluiaşi anchetator. „La proces au existat şase martori şi două părţi vătămate. Nici unul dintre aceştia nu m-au identificat pe mine ca fiind agresorul care a făcut tâlhăria. Nu au putut spune exact că da, că eu sunt agresorul”, a spus Dan Voiaşciuc.

Acesta mai acuză poliţiştii arădeni de hărţuire şi de ameninţări la telefon. „Eu nu l-am ameninţat. Consider că tot ce am făcut, a fost legal şi nu are rost să intru în polemică cu el”, s-a rezumat să declare Lucian Crişan, inspectorul care  a participat la reţinerea acestuia.

De cealaltă parte, procurorul vizat de acuzaţii a declarat pentru „Adevărul de Seară” că probele adunate la dosar au fost concludente. „Când a venit prima dată la mine mi-a spus că vrea cineva să-i însceneze ceva. Vă asigur că nimeni nu bagă pe nimeni la închisoare”, a declarat Ramon Gearâm, procurorul care a întocmit rechizitoriul.

Abonat la dosarele procurorilor

Dan Voiaşciuc (foto) este un „client” mai vechi al magistraţilor arădeni. Acesta mai povesteşte că era „ochit” de poliţiştii arădeni, pentru că nu respecta legea rutieră. „Acelaşi procuror care a anchetat cazul, m-a mai cercetat de vreo trei ori pentru loviri şi alte violenţe sau pentru conducere fără permis”, a spus fostul militar, ajuns acum în spatele gratiilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite