Arad: Încă trei angajaţi ai DSP Arad sunt suspectaţi de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Încă trei angajaţi ai DSP Arad  sunt suspectaţi de gripă porcină
Arad: Încă trei angajaţi ai DSP Arad sunt suspectaţi de gripă porcină

Este vorba despre doi medici şi un asistent de la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad care au lucrat la prelevarea probelor celor suspectaţi în zilele trecute.

Toţi cei trei au au fost izolaţi şi în cursul acestei zile le-au fost prevelate probe biologice care au fost trimise la Instiutul Cantacuzino pentru confirmarea diagnosticului. ”Aşteptăm ca în cursul după amiezii de mâine să primim rezultatele şi pentru ei, dar şi pentru alte trei probe recoltate de la pacienţi cu suspiciune, printre care şi un copil de cinci ani.

Pentru acesta din urmă, şansele de infectare sunt minime, dar noi am trimis totuşi probele la Bucureşti ca să evităm orice nelinişte din partea părinţilor”, a declarat dr. Dana Negru, director adjunct coordonator al DSP Arad.

Aceasta a mai adăugat că toate cazurile din Arad, 26 la număr, sunt forme uşoare care se tratează la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie şi de boli infecţioase.

Cele trei suspiciuni de îmbolnăvire din cadrul DSP Arad vin după ce în urmă cu două zile, unul dintre cei doi medici epidemiologi ai instituţiei a fost diagnosticat de către Institutul Cantacuzino cu gripă porcină.

Stoc de Tamiflu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul de boli infecţioase au fost aprovizionate astăzi cu 2000 de pastile de Tamiflu. ”Noi aveam şi înainte în rezerva spitalului Tamiflu, dar această rezervă este destinată în principal protecţiei cadrelor medicale. Acum însă avem la dispoziţie 2000 de astfel de pastile,aşa că putem tratat orice bolnav fără nici o problemă”, a adăugat dr. Dana Negru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite