DN79 îşi ia tributul la sfârşit de săptămână: un mort şi doi răniţi într-un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident cu patru morți
Accident cu patru morți

Numărul extrem de mare de maşini care tranzitează Aradul, alături de viteza excesivă, teribilismul şi nesiguranţa în propriul bolid, au mai făcut trei victime în acest sfârşit de săptămână, dintre care doi răniţi şi un mort.

După carnagiul de joi, când patru persoane au decedat între Zerind şi Chişineu Criş, aseară, tot Zerindul a fost centrul atenţiei echipajelor SMURD şi a poliţiştilor, unde un tânăr a pierit în urma unui accident. Proprietarul unui BMW, înmatriculat în Germania, a intrat într-un copac de pe marginea drumului din cauza vitezei şi a condiţilor de drum. În urma accidentului, tânărul de 31 de ani a decedat, iar o femeie de 39 de ani şi un copil, de 6 ani care se aflau în maşină au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Arad.

„Şoferul mort a fost scos din vehicul cu ajutorul pompierilor. Nu s-a mai putut face nimic pentru acesta. În schimb, femeia şi minorul au fost transportaţi de urgenţă la spital, iar starea lor este stabilă momentan”, a spus Monica Puticiu, medic şef SMURD Arad.

În urmă cu două zile alte patru persoane și-au pierdut viața și alte trei au ajuns în stare gravă la spita, după ce un Logan care transporta şapte muncitori a intrat în depăşirea unui Tir şi s-a izbit frontal de o basculantă. Şoferul camionului ce transporta nisip a încercat să evite impactul, a tras de volan şi s-a izbit de un copac de pe marginea şoselei. A fost şi el uşor rănit. Din maşina mica însă nu a mai  rămas decât un morman de fiare.
Pompierii de la descarcerare au scos  victimele rând pe rand, iar răniţii,patru la număr, aflaţi în stare gravă, au fost duşi la spital cu mai multe ambulanţe. Accidentul a făcut ca pe şoseaua ce  leaga Aradul de Oradea să se formeze cozi lungi de câţiva kilometri. Pompierii de la descarcerare au scos  victimele rând pe rand, iar răniţii,patru la număr, aflaţi în stare gravă, au fost duşi la spital cu mai multe ambulanţe. Accidentul a făcut ca pe şoseaua ce  leaga Aradul de Oradea să se formeze cozi lungi de câţiva kilometri.

2010, mai sărac în accidente grave

Pe primul loc în topul cauzelor accidentelor rutiere care se petrec în judeţul Arad rămâne viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile meteo şi rutiere. O a doua cauză în acest top, realizat de poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Arad, este indisciplina pietonilor, aceştia fiind implicaţi în circa 15% din totalul accidentelor. Această cauză e urmată de  neacordarea de prioritate. ”Toate aceste cauze, coroborate cu numărul mare de autovehicule care tranzitează zilnic judeţul Arad, duc la înregistrarea  celor mai multe accidente”, a explicat Adrian Lile, şef serviciu poliţie rutieră Arad.

Vestea bună este că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat mai puţine accidente grave faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Dinamica accidentelor grave are un trend descrescător la toţi indicatorii: mai puţin cu 13,3% accidente grave, cu 13,8% persoane decedate şi mai puţin cu 8,6% persoane rănite grav”, mai susţine Adrian Lile. Cele mai multe accidente grave s-au produs în interiorul localităţilor, 70, respectiv în mediul rural, 58 dintre ele.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite