DN7-Drumul morții: doi șoferi au murit striviți între fiarele mașinilor, la interval de doar două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zi neagră pentru doi șoferi care circulau pe Drumul Național 7, spre Nădlac. Neatenţia şi viteza prea mare au condus direct spre moarte. Primul accident de circulaţie s-a produs când șoferul unui microbus a pierdut controlul volanului și a plonjat în lanul de porumb. La scurt timp, pe același traseu, pompierii și SMURD-ul au fost solicitați să intervină din nou. De această dată, un tânăr a murit strivit între fiarele mașini,

Călătorie însângerată pentru doi soți. Aceștia se întorceau din Ungaria cu microbusul încărcat de fructe. La un moment dat, fără ca nimeni să își poată explica ce s-a întâmplat, şoferul microbusului a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un TIR care venea dinspre Arad.
 „ Era timpul ploios şi dubiţa venea în zig zag, eu m-am băgat în margine în dreapta şi m-am pomenit cu el sub mine, eu nici n-am realizat că m-a lovit. Era mâzgă pe jos” , a spus încă șocat şoferul TIRU-lui.

Cu toate că echipajul SMURD a ajuns imediat la faţa locului, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, pentru şofer nu se mai putea face nimic. Acesta murise pe loc în urma impactului. Soţia sa a scăpat însă  cu răni uşoare, iar medicii au transportat-o la spital pentru investigații. La faţa locului au sosit imediat poliţiştii care au început cercetările.

„ Din primele cercetări se pare că un microbus care circula dinspre Nădlac, într-o curbă periculoasă semnalizată, pe fondul vitezei neadaptate a intrat pe contrasens şi s-a lovit de semiremorca tirului. În urma accidentului, a părăsit partea carosabilă, iar şoferul a decedat ” , a declarat inspector principal Constantin Crainic, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad.

Viteza l-a condus spre moarte

Două ore mai târziu, pompierii de la decarcerare, care nici nu au apucat să ajungă bine la sediu, au fost solicitați să intervină, pe aceeași rută. De această dată,  un şofer tânăr mult prea grăbit a făcut o depășire ce avea să îl coste viața. Bărbatul a încercat să revină pe banda sa de mers, însă a ajuns tocmai sub roțile unui TIR.

 „ Accidentul s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare. Într-o zonă în care era o coloană foarte mare de tiruri, șoferul şi-a calculat incorect distanţa faţă de autovehicolul care circula din sens opus şi, văzând în ultimul moment că nu mai are loc să intre pe banda lui, a frânat brusc, a derapat, a intrat într-un TIR, de unde a ricoşat şi a intrat în remorca altui TIR” , a declarat inspector principal Constantin Crainic.

Ambele cadavre au fost transportate la morga Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde vor fi supuse necropsiei. Între timp, polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu certitudine cauzele producerii accidentelor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite