Arad:Cisternă cu 22 tone de silicat de sodiu răsturnată pe DN 7 la Lipova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cisternă plină cu 22 de tone de silicat de sodiu a căzut în această dimineață de pe platforma care o transporta.

Cisterna era transportată pe o platformă de care era ancorată cu niște chingi. Acestea au cedat și cisterna s-a răsturnat pe DN 7 în localitatea Lipova din județul Arad.


”Ne-am deplasat la fața locului cu autospeciala de protecție civilă dotată special pentru intervenții în cazuri ce implică substanțe chimice, dar și cu o autospecială de stingere. Substanța în cauză nu este inflamabilă sau perixculoasă, dar poate provoca iritații oculare celor aflați în apropiere”, a declarat Sorina Ambruș, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.


Silicatul de sodiu a fost neutralizat cu pământ și nisip și adunat de pe șosea, iar la fața locului a fost dusă o macara de mare tonaj care a ridicat cisterna de pe carosabil. Odată cu ridicarea cisternei și traficul din zonă a fost deblocat, după ce vreme de aproape trei ore fusese blocat.


”Substanța deversată din cisternă a ajuns și în curțile oamenilor din zonă, specialiștii de la mediu sosiți și ei la locul incidentului,  urmând să stabilească în ce măsură solul și apa din fântâni au fost afectate”, a mai explicat Sorina Ambruș.


Transportul de silicat de sodiu venea de la Govora, județul Vâlcea și urma să ajungă la o fabrică de detergenți din Timișoara. Silicatul de sodiu este folosit la producerea detergenților.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite