Arad: Campanie de prevenire a accidentelor pe DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Campanie de prevenire a accidentelor pe DN 7
Arad: Campanie de prevenire a accidentelor pe DN 7

Poliţiştii de la rutieră şi-au dublat efectivele pe acest drum de la primele ore. Şoseaua cu cele mai multe accidente din judeţ este în atenţia poliţiştilor, în încercarea de a reduce incidentele.

 Începând de astăzi, Poliţia Rutieră arădeană a împânzit DN 7. Acest lucru face parte din activităţile pe care le vor desfăşura agenţii de poliţie rutieră în cadrul campaniei de reducere a accidentelor. Astfel, Drumul Naţional 7, şoseaua unde au loc cele mai multe incidente rutiere, va fi patrulat de efective dublate de agenţi şi vor fi amplasate mai multe aparate radar.

Campanie pentru viaţă
Campania menită să reducă numărul de accidente rutiere pe acest drum este derulată împreună cu inspectorii Registrului Auto Român (RAR) şi Autoritatea Rutieră Română (ARR). Pe lângă aparatele radar ce vor măsura viteza conducătorilor auto, agenţii poliţiei rutiere vor mai acorda o atenţie sporită bicicliştilor şi pietonilor care circulă pe carosabil, dar şi traversărilor prin locuri nepermise.
Numărul mare de localităţi prin care trece DN7 şi apropierea caselor de carosabil face ca multe dintre accidentele rutiere grave de pe acest tronson să aibă drept cauză tocmai aceste traversări prin loc nepermis.

Viteza excesivă ucide
O altă cauză de accidente frecvent întâlnită este viteza excesivă. „Tocmai de aceea vom acţiona cu radarele, în apropierea localităţilor dar şi în afara lor”, a declarat comisarul Adrian Lile, şeful Poliţiei Rutiere Arad. Campania începută de poliţişti se suprapune şi peste avertizările meteorologilor cu privire la condiţiile ce se vor înregistra în zilele următoare. Aceştia au atenţionat că se aşteaptă ceaţă, polei şi zăpadă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite