Arad: Parcul zoo de la Curtici, atracţie de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Parcul zoo de la Curtici, atracţie de weekend
Arad: Parcul zoo de la Curtici, atracţie de weekend

Parcul zoo din oraşul Curtici, amenajat chiar în centrul oraşului, atrage tot mai mulţi vizitatori, în special la sfârşit de săptămână.

De când şi-a deschis porţile, localnicii s-au arătat foarte încântaţi de ideea de a avea un parc zoo în urbea lor. Aceştia au dat vestea la rudele din tot judeţul astfel că parcul a devenit, în scurt timp, o atracţie. Luminiţa Demian este de părere că locaţia ar trebuie exploatată la maxim, mai ales că în judeţ nu există o grădină zoologică. „E ceva inedit. Copiii noştri pot să vadă pe viu alte animale decât cele domestice. E şi aproape de şcoală, aşa lecţiile de biologie ar putea fi susţinute aici”, a spus Liliana Demian, mămică a doi băieţi care abia se pot dezlipi de gardul parcului.

Locul îi încântă şi pe cei aflaţi în tranzit prin oraş. Fugind de caniculă, mulţi arădeni iau drumul ştrandului termal din Curtici şi se declară plăcut surprinşi de ce găsesc pe traseu. „Nu mă aşteptam să găsesc aşa ceva aici. Mi se pare foarte bună ideea, mai ales că în Arad nu există o grădină zoologică. Îi duceam pe cei mici la Oradea sau Timişoara, cele mai apropiate locaţii”, a afirmat George Roşu. Administratorii parcului au decis să nu perceapă momentan taxă pentru ca animalele să fie admirate.


Convieţuire fără probleme
Animalele convieţuiesc împreună fără probleme şi sunt bine îngrijite. La Zoo de la Curtici pot fi văzute lebede albe şi negre, păuni, păsări de curte, ponei, o lamă, căprioare, cerbi sau porumbei. „Cel mai mult îmi plac poneii, sunt foarte frumoşi şi prietenoşi. Dar şi căprioarele îmi plac”, a mărturisit micuţul Raul Hanc. Copiii speră ca în scurt timp să vadă şi alte animale în parc.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite