Curtea imperială vieneză se mută pe holurile Teatrului "Ioan Slavici" din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă ediţie a Festivalului de Teatru Clasic începe astăzi, cu o piesă adusă de la Praga. Biletele au fost puse deja în vânzare la casa de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, care găzduieşte manifestarea.

Arădenii se pregătesc pentru cea de-a 16-a ediţie a Festivalului de Teatru Clasic. Seria de evenimente se va deschide duminică printr-un spectacol susţinut de teatrul Karromato din Praga. La finalul serii,  lui Victor Rebengiuc îi va fi decernat un premiu pentru întreaga carieră. Piese ale autorilor clasici, români şi străini, vor fi jucate pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” de trupe din Bucureşti, Cluj, Chişinău şi Arad.

„Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului de Teatru Clasic de la Arad debutează în această seară cu un spectacol de excepţie încununat de un eveniment în premieră. Pe toată perioada festivalului vor fi jucate spectacole mari ce aduc în faţa arădenilor nume sacre ale scenei româneşti şi europene”, a declarat Laurian Oniga, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Piesa de debut se intitulează „Festinul Imperial”, o operă comică pentru marionete cu muzică live inspirată după opera „Der Schauspieldirektor“ de W. A. Mozart.

Festivalul se va desfăşura în perioada 10-23 octombrie, cu reprezentaţii în fiecare seară, începând cu ora 19.00. Organizatorii au anunţat că biletele costă 60 de lei la parter şi etajul I, 40 de lei, la etajul II şi 20 de lei, la etajul III. „Mai erau bilete pentru toate spectacolele, însă ele se vând foarte bine, motiv pentru care iubitorii teatrului ar trebui să se grăbească să treacă pe la casierie dacă vor să mai prindă un loc la piesa preferată”, a adăugat Laurian Oniga.
Mâine, tot în cadrul festivalului, va avea loc la Palatul Cultural un spectacol realizat în colaborare cu filarmonica arădeană, intitulat „Dialoguri şi fantezii în jazz”. Evenimentul îi va aduce în faţa publicului pe Johnny Răducanu şi Ion Caramitru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite