Mulți arădeni sunt de părere că bila neagră a orașului este curăţenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un exemplu concret este lacul de la pădurice, o adevărată ruşine pentru Arad. Arădenii sunt nemulţumiţi de mizeria care domneşte în mai multe cartiere şi spun că nu vor să plătească bani grei pentru salubrizare.

În vreme ce consilierii locali se pregătesc să voteze o nouă hotărâre care va modifica tarifele la salubrizarea stradală şi menajeră, arădenii se plâng de faptul că tot mai multe zone din oraş sunt lăsate de izbelişte când vine vorba de curăţenie. Elena Ionescu este nemulţumită de curăţenia din cartiere şi spune că ar vrea să ştie cum gestionează problema primăria oraşului şi de ce în anumite zone nu se face curăţenie.


„Un exemplu în acest sens este lacul de la pădurice care este o ruşine. Impozitul pe salubritate ne-a costat în acest an aproape 300 de lei. Este enorm de mult, mai ales că nu beneficiem de curăţenie peste tot. Eu una nu sunt de acord să plătesc şi mai mult de acum înainte”, susţine Elena Ionescu din Arad.


Preţuri şi mai mari


Toate aceste nemulţumiri vin în momentul în care primăria vrea să majoreze tarifele la salubrizare. Mâine, consilierii locali municipali sunt convocaţi la o şedinţă pentru a vota majorarea gunoiului cu aproape şapte procente. Dacă până nu demult, pentru fiecare persoană primăria plătea anual suma de 109 lei pentru serviciile de salubrizare, din acest an tarifele se vor majora la 130 de lei pe an. „În municipiul Arad, serviciile pu­blice de salubrizare menajeră şi de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, res­pectiv de salubrizare stradală au fost concesionate societăţii S.C. Polaris M Holding S.R.L. Am hotărât să majorăm tarifele pentru că anual preţurile se actualizează cu rata inflaţiei”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.
Edilii au mai anunţat că majorarea nu-i va afecta încă în mod direct pe arădeni, iar odată cu această hotărâre, vor mai creşte preţurile şi la măturatul stradal, stropitul, spălatul şi golirea coşurilor stradale. Arădenii spun că nu numai zona pădurice din Podgoria este cu probleme în ceea ce priveşte curăţenia, ci şi multe cartiere au de suferit în urma neobrăzării unor locatari.


„În cartierul Aurel Vlaicu, mai precis la X-uri, avem vecini care pur şi simplu îşi bat joc de munca celor de la salubritate şi aruncă gunoiul direct de pe geam”, a mărturisit Cătălin Voinea.


Mi-ar place să citesc mai multe materiale despre curățenia din oraș
Marinela Șerban, arădeancă

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite