Arădenii au luat cu asalt hipermarketurile din oraş pentru cumpărăturile de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădencele au umplut coşurile cu produse pentru zilele de Crăciun
Arădencele au umplut coşurile cu produse pentru zilele de Crăciun

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă se petrec într-o atmosferă de bună stare şi care nu are nimic de-a face cu criza. Arădenii au luat cu asalt hipermarketurile în ultimul weekend înainte de Crăciun şi au pus în coş în special alimente şi blaturi de prăjituri.

În parcările marilor centre comerciale, ieri, cu greu mai puteai găsi un loc liber. Sute de arădeni au luat cu asalt fiecare alimentară şi hipermarket din oraş pentru a se aproviziona cu alimente pentru Crăciun. Cum era de aşteptat, în ultimul weekend dinaintea sărbătorilor, lumea s-a înghesuit printre rafturile cu alimente, prăjituri, fructe, dar şi jucării. Pentru a face faţă cu brio numărului mare de cumpărători, la rândul lor, magazinele s-au aprovizionat din timp cu marfă.
„Avem mai multă marfă ca de obicei, pe toate raioanele, tocmai pentru că în ultimele zile înainte de Crăciun se cumpără ca pe bandă rulantă absolut orice. Începând de la mezeluri, alimente de tot felul, fructe şi până la dulciuri, blaturi pentru prăjituri şi chiar jucării”, a explicat Monica Zinic, reprezentant marketing la un hipermarket din Arad.

Banii de haine se duc pe mâncare
În ciuda crizei mondiale, arădenii nu au mai ţinut cont de economii şi s-au avântat la o partidă de cumpărături din primele câştigate la serviciu. Amatorii cumpărăturilor au lăsat articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte pe ultimul loc şi au ales să-şi strice banii doar pe alimente şi strictul necesar pentru cina de Crăciun.
„Haine nu mai cumpăr în acest an pentru că bugetul dedicat cumpărăturilor este ceva mai mic ca în anii trecuţi. Prefer să umplu frigiderul cu bunătăţi şi să rămân îmbrăcată în aceleaşi haine ca iarna trecută”, a mărturisit Eugenia Bota, din Arad. Coşurile cumpărătorilor au fost umplute cu baxuri de ulei, zahăr, făină, pungi de carne, sucuri şi diferite mezeluri. Dacă la raioanele cu alimente abia ai avut loc să te strecori, la cele cu haine a bătut vântul.

Preţuri promoţionale
Dacă mulţi arădeni şi-au închipuit că hipermarketurile vor majora preţul alimentelor pentru a profita de sărbători, s-au înşelat. Şunca de pui se vinde cu 14,90 lei, iar telemeaua se vinde cu 8,5 lei kilogramul. Un kilogram de pulpă de porc costă 17 lei. Pentru cine preferă carnea de pui, aceasta se poate achiziţiona între 7,5 lei şi 12 lei kilogramul. Tradiţionalii cârnaţi de porc au preţuri cuprinse între 12 şi 18,99 lei la supermarketuri, respectiv între 16 şi 20 de lei la măcelari. Persoanele care aleg mâncăruri deja preparate trebuie să ştie că pot achiziţiona un pui la rotisor pentru o sumă cuprinsă între 12 şi 20 de lei, în funcţie de greutate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite