Socrul primarului din Arad, Gheorghe Falcă, fin al lui Băsescu, primeşte un milion de lei de la ministrul arădean al Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Seculici, socrul mic al familiei Falcă, are parte de un nou scandal, după ce a primit un milion de lei de la Ministerul Educaţiei, pentru proiectarea unor grădiniţe. Firma lui Gheorghe Seculici, şeful PDL Arad, a încheiat recent un contract de consultanţă cu ministerul condus de  Daniel Funeriu (PD-L), care întâmplător este de loc din Arad.

Fostul vicepremiar al Aradului, Gheorghe Seculici, în prezent şeful organizaţiei PDL Arad, dar şi administratorul firmei Proiect Arad SA care va realiza proiectele pentru 17 grădiniţe noi a câştigat proiectul. Cele 17 unităţi vor fi ridicate în tot atâtea judeţe.

„În primul rând, a fost o licitaţie naţională la care au participat mai multe firme. Au fost trei proiecte, iar noi l-am câştigat pe cel mai mic şi cel mai puţin plătit. Toate datele au fost făcute publice de Ministerul Educaţiei. Licitaţia a fost contestată de una dintre firme”, a declarat în această dimineaţă pentru Adevărul de Seară Arad, Gheorghe Seculici.

Contract câştigat electronic

Atribuirea contractului s-a desfăşurat prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Seculici motivând că nu are timp să participe la licitaţii. „Nu-mi permit să mă duc să particip la o licitaţie. Totul a fost perfect legal”, mai spus Seculici. Conform contractului atribuit pe 28 februarie 2011, „serviciile ce urmează a fi achiziţionate au ca obiect realizarea proiectelor pentru un număr de 17 grădiniţe cu patru săli de grupă”.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că încheierea contractului nu s-a făcut prin inspectorat. „Noi nu am încheiat un astfel de contract, ultimul fiind semnat în 2008. Licitaţia nu s-a făcut prin inspectorat, deci nu are nicio legătură cu noi”, a spus Mirela Aldescu, inspectorul şcolar general al Judeţului Arad.

Seculici, fostul viceprim-ministru

Gheorghe Seculici este tatăl Elei Falcă, soţia primarului Aradului. În 2004, a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie pe care a ocupat-o câteva luni. A fost viceprim-ministru, însărcinat cu coordonarea activităților din domeniul economic, în perioada 20 martie 2005 - 22 august 2005, în cadrul guvernului Tăriceanu. Seculici a fost acuzat, cu probe, că a primit din 2001 până în august 2005, 18 contracte fără licitație, în valoare de 17 miliarde de lei vechi, proveniți din bugetul local al orașului Arad.

Falcă, finul lui Băsescu

În 2002, pe vremea când Falcă ocupa funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, acesta a ales să-şi unească destinul cu Ela Seculici, naşii fericitei perechi fiind nimeni alţii decât actualul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, alături de soţia acestuia.

Funeriu, de loc din Arad

Daniel Funeriu s-a născut în comuna Săvârşin, localitatea aflată la o sută de kilometric de Arad. În 2007 candidează pentru alegerile europarlamentare din partea Partidului Democrat Liberal. La data de 23 decembrie 2009, cu ocazia formării guvernului Boc, a fost numit ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite