Cum arătau cartierele arădene în perioada interbelică? Viziune monografică din 1938

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a participat ieri, la Conferinţa ştiinţifică pe teme legate de istoria Aradului, desfăşurată în cadrul „Zilelor Aradului”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a prezentat comunicarea „Cartierele arădene în perioada interbelică, într-o viziune monografică a Aradului de la 1938”.
Iniţiativa de a realiza monografii pentru cartierele Municipiului Arad, susţinută de Centrul Cultural Arad este una meritorie, dar până la această dată beneficiază de o astfel de monografie doar cartierul Pârneava.

De aceea, un studiu al Monografiei Aradului realizat în anul 1938 este considerat deosebit de interesant pentru că acesta este primul demers istoric în care cartierele arădene sunt prezentate.

„Între personalităţile de marcă pe care le-a dat Aradul se evidenţiază în mod deosebit Vasile Goldiş. El a fost şi rămâne unul dintre cei mai credincioşi slujitori ai neamului românesc şi cel mai de seamă om al Ardealului contemporan, care a intrat în viaţa politică în calitate de ministru al Cultelor”,

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite