Arad: Cu barca lângă autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Cu barca lângă autostradă
Arad: Cu barca lângă autostradă

În urma vizitei la Arad a Ministrului Mediului, a fost lansat concursul naţional „Destinaţii Europene de Excelenţă”, la care s-a înscris şi Parcul Natural Lunca Mureşului.

Frumuseţea naturală a Parcului Lunca Mureşului va fi folosită pentru o invenţie modernă. Românii şi străinii care vor traversa tronsonul de auostradă Nădlac-Arad vor vedea prin geamul maşinii un parc de distracţii . Administratorii Parcului spun că în zona pădurii Ceala se vor amenaja terenuri de sport şi o pistă specială de caiac-canoe.

„Cea mai mare bucurie a noastră este faptul că am reuşit să ne clasăm pe locul 5 în topul celor mai frumoase zone de agrement din ţară. Pentru noi este un lucru extraordinar. La concurs au participat 12 parcuri naturale din întreaga ţară. Vom dezvolta zona şi de acum înainte, mai ales că lucrările la autostradă avansează de la o zi la alta. În viitor, vom avea parte de un număr mult mai mare de turişti, de aceea vom mări terenurile de sport şi vom amenaja piste noi de kaiac-canoe”, a declarat, în această dimineaţă, Paul Hac, reprezentantul Parcului Natural Lunca Mureşului.

Mic dejun într-o minune a naturii

Lunca Mureşului a fost „construit” de natură acum sute de ani, iar astăzi zona face parte din categoria ariilor naturale protejate. În fiecare dimineaţă, locuitorii de aici sunt surprinşi de peisajul specific de luncă şi de frumuseţile fiecărui răsărit. Cu toate că este locul în care mulţi dintre ei s-au născut, nu trece o zi fără ca oamenii să admire parcul.

 „Elementul principal este Râul Mureş, cu cele 40 de insule din interiorul parcului, plaje de nisip şi tunelurile formate de sălcii care se apleacă asupra apei. Eu unul sunt mândru că locuiesc în zonă. Nu m-aş muta de aici pentru nimic în lume. În fiecare dimineaţă îmi încep ziua cu o cafea, admirând răsăritul”, a declarat Tibi Pop din Arad.

Concursul naţional „Destinaţii Europene de Excelenţă” a plasat Parcul Natural Lunca Mureşului pe locul cinci, printre cele mai frumoase zone de agrement din România.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite