Crucea Roșie se pregătește intens pentru a salva vieți, în cazul în care se va produce un dezastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O campanie recent lansată de reprezentanții Crucii Roșii Arad și care poartă denumirea „Fii pregătit, salvează o viaţă”, are ca scop instruirea detașamentelor de intervenție în caz de dezastre și calamități. Mai exact, reprezentanţii filialei vor fi instruiţi în acordarea primului ajutor de bază.

Astfel, de curând s-a realizat o acţiune în Staţiunea Moneasa, cu participarea arbitrului internaţional Cătălin Popa de la Hunedoara.

Au participat, de asemenea, Monica Puticiu, medic şef UPU din Arad, Alin Leac - Ambulanţa Arad, doi voluntari din Dâmboviţa, membri echipaj internaţional în anul 2009, şi 12 voluntari din Arad, care au jucat rolul de victime.

La această acţiune s-au realizat numeroase simulări de salvare în caz de accident rutier, explozie într-o cabană, alunecare de teren, înec şi accident într-un parc de distracţii. În afara probelor practice s-au realizat şi câteva ore de teorie cu privire la intervenţia echipajelor în funcţie de priorităţi, siguranţa salvatorului şi asigurare suport psihologic.

Echipa de intervenţie la dezastre a făcut un schimb de experienţă prin participarea la concursul internaţional de acordare prim-ajutor -  FACE 2011.

„Am avut ocazia de a  reevalua capacitatea de intervenţie a deta­şamentului din Arad, campion na­ţional în 2010, care va reprezenta România în luna septembrie, în Italia, la competiţia europeană în primul ajutor. Considerăm că aceas­tă pregătire şi-a atins scopul ieşind în evidenţă priceperea şi dăruirea voluntarilor în acordarea primului ajutor de bază. Dorim să invităm persoanele fizice şi juridice să se înscrie la cursurile de prim-ajutor de bază realizate de Crucea Roşie din Arad. Pentru alte informaţii ne puteţi contacta la adresa de email crarad@yahoo.com“, a declarat Iudita Cuvineanu, preşedinta Crucii Roşii, Filiala Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite