Arad: Crucea Roşie împlineşte 133 de ani de activitate (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Crucea Roşie celebrează 133 de ani de activitate umanitară.

Cu această ocazie, filiala judeţeană de Cruce Roşie Arad desfăşoară pe tot parcursul zilei acţiuni de promovare a organizaţiei prin distribuirea de pliante informative şi măsurarea tensiunii arteriale în spaţiile de largă popularitate ale oraşului.

Copiii vor beneficia de o atenţie deosebită, organizându-se pentru ei jocuri educative pe teme specifice, cum ar fi „Crucea Roşie şi educaţia pentru sănătate”.

Tot cu această ocazie, cinci voluntari arădeni au făcut parte din delegaţia Societăţii Naţionale de Cruce Roşie prezentă la „Fiacolata da Solferino a Castiglione” - cea mai mare sărbătoare a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie. Filiala judeţeană de Cruce Roşie a participat pentru a treia oară consecutiv, la acest eveniment.

Punctul culminant al sărbătorii a fost reprezentat de „Procesiunea memorială Fiacolata” - un marş cu torţe, în jurul oraşului Solferino. Marşul comemorează victimele bătăliei din 24 Iunie 1859, de la Solferino şi San Martino, bătălie care a adus victoria alianţei franco-sardiniene, sub comanda lui Napoleon al III-lea. Anul acesta, la marş au participat aproximativ 10.000 de oameni, printre care şi cei cinci arădeni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite