Arad: Succes al teatrului arădean în Croația

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Succes al teatrului arădean în Croația
Arad: Succes al teatrului arădean în Croația

Piesa Tartuffe, în regia lui Dan Vasile a fost prezentată la Festivalul Serile Gavellei din capitala Croaţiei, festival organizat de Teatrul „Gavella“.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad a efectuat o deplasare la Zagreb (Croaţia), unde a prezentat spectacolul „Tartuffe“, de Moliere, în regia lui Dan Vasile. TCIS Arad a fost invitatul special al ediţiei a XXIV-a a Festivalului „Serile Gavellei“ din capitala Croaţiei, festival organizat de Teatrul „Gavella“.


Jocul actorilor arădeni a reuşit să smulgă aplauzele spectatorilor care, pentru prima oară, au avut ocazia să vadă un spectacol montat pe o scenă din România. La finalul reprezentaţiei, actorii distribuţiei lui „Tartuffe“ au fost aplaudaţi în picioare, iar titularii rolurilor principale (Zoltan Lovas, Oltea Blaga, Dorina Darie Peter, Doru Nica) au fost ovaţionaţi.

Impresii

Darko Stazić, directorul Teatrului „Gavella“
„Festivalul nostru este unul de tradiţie a ajuns deja la cea de-a XXIV  ediţie. Oferim de fiecare dată spectatorilor noştri posibilitatea de a vedea cele mai bune montări. Invităm  an de an teatre din ţara noastră dar şi din ţările vecine  iar acum am invitat în premieră şi un teatru din România. Cu TCIS Arad am început colaborarea încă de anul trecut, apoi noi am fost prezenţi în această toamnă la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru Clasic cu spectacolul Caligula. Sperăm să menţinem şi pe viitor această colaborare“.


 
Sonja Kovačić – producător executiv, Teatrul „Gavella“ 
„Noi  invităm la festival toate teatrele din Croaţia dar şi  spectacole performante din afara graniţelor ţării. În acest an am avut onoarea să  îi avem alături de noi pe arădeni. Spectacolul a fost foarte frumos, tocmai de aceea l-am selecţionat să participe la festival, mai ales că şi noi montăm anul viitor Tartuffe la Teatrul Gavella.“


 
Miro Gavran - dramaturg
„Mă bucur că piesa mea Totul despre femei se va juca în România,  mai exact la Teatrul Clasic Ioan Slavici  Arad. În spectacol vor fi 3 actriţe care vor interpreta mai multe roluri  de diferite  facturi. Eu sper şi cred că actriţele din Arad vor da  cât mai bine viaţă personajelor mele, la fel cum au făcut în această seară în Tartuffe, când am constatat că teatrul din Arad are actori foarte buni. De aceea mă bucur cu atât mai mult că piesa mea va fi pusă în scenă şi în România.“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite